
Sűrű és kiadós savanyúkáposzta-leves: kolbász és krumpli is gazdagítja

Cikkek


Így főzd a húsvéti sonkát, hogy omlós és szaftos legyen: a főzővízbe fűszerek is kerülnek

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Mutatós, céklával színezett töltött tojás: kezdőknek is sikerülni fog

Selymes, házi tojáslikőr: a legfinomabb vendégváró

10 pompás sós vendégváró a húsvéti asztalra: pogácsa, sajtos rúd és társaik

Sajttal és sonkával töltött, omlósra sült karaj: hidegtálra is tökéletes

Álomszép húsvéti répás muffin: rögtön dupla adaggal keverd be
A tartalmas savanyúkáposzta-leves mellé kínálj tejfölt és friss, ropogós kenyeret, nem is gondolnád, milyen ízletes így tálalva.
A savanyú káposzta igazi őszi, téli alapanyag, érdemes felfedezni, mert egészséges és nagyon finom ételek készíthetők belőle. Nagy kedvenc a savanyú káposztás nokedli, de oldalassal is érdemes együtt sütni. A savanyú káposzta levesbe is kerülhet, jól átmosva magyaros ízvilágú fogáshoz szuperül illik.
A levesben krumpli és sárgarépa is helyet kap, hogy igazán ütős legyen, pirított szalonna és kolbász is kerül a fazékba. Igaz, a szalonnát és a kolbászt pirítás nélkül is a leveshez adhatod, ha így próbálnád ki, akkor rögtön a krumpli után rakd bele a húsféléket. Mivel magyaros ízek dominálnak a levesben, ha szeretnéd, szórj bele pirospaprikát, de nem muszáj, mert a kolbásztól is szép színe lesz.
Sűrű savanyúkáposzta-leves

Hozzávalók 4 személyre
- 2 fej vöröshagyma
- olaj szükség szerint
- 35 dkg savanyú káposzta (apróra vágott)
- 2 darab babérlevél
- 2 darab sárgarépa
- 25 dkg burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 15 dkg császárszalonna
- 10 dkg füstölt kolbász
Elkészítés:
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd az átmosott savanyú káposztát adjuk hozzá, pirítsuk néhány percig, utána mehet a fazékba a babérlevél, felkarikázott répa, kockára vágott krumpli.
Alaposan forgassuk egybe a zöldségeket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, ízesítsük a levest zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
A szalonnát vágjuk kockára, pirítsuk le a zsírján, ha szükséges, öntsünk alá kevés olajat.
A kolbászt karikázzuk fel, majd pirítsuk le.
Amikor a krumpli és a répa megpuhult, adjuk a leveshez a lepirított szalonnát és kolbászt. Kenyérrel és tejföllel kínáljuk.
Fotó: Getty Images