Sűrű és kiadós savanyúkáposzta-leves: kolbász és krumpli is gazdagítja

sklcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tartalmas savanyúkáposzta-leves mellé kínálj tejfölt és friss, ropogós kenyeret, nem is gondolnád, milyen ízletes így tálalva.

A savanyú káposzta igazi őszi, téli alapanyag, érdemes felfedezni, mert egészséges és nagyon finom ételek készíthetők belőle. Nagy kedvenc a savanyú káposztás nokedli, de oldalassal is érdemes együtt sütni. A savanyú káposzta levesbe is kerülhet, jól átmosva magyaros ízvilágú fogáshoz szuperül illik.

A levesben krumpli és sárgarépa is helyet kap, hogy igazán ütős legyen, pirított szalonna és kolbász is kerül a fazékba. Igaz, a szalonnát és a kolbászt pirítás nélkül is a leveshez adhatod, ha így próbálnád ki, akkor rögtön a krumpli után rakd bele a húsféléket. Mivel magyaros ízek dominálnak a levesben, ha szeretnéd, szórj bele pirospaprikát, de nem muszáj, mert a kolbásztól is szép színe lesz.

Sűrű savanyúkáposzta-leves

sklct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • olaj szükség szerint
  • 35 dkg savanyú káposzta (apróra vágott)
  • 2 darab babérlevél
  • 2 darab sárgarépa
  • 25 dkg burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 dkg császárszalonna
  • 10 dkg füstölt kolbász
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, majd az átmosott savanyú káposztát adjuk hozzá, pirítsuk néhány percig, utána mehet a fazékba a babérlevél, felkarikázott répa, kockára vágott krumpli.

Alaposan forgassuk egybe a zöldségeket, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi, ízesítsük a levest zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

A szalonnát vágjuk kockára, pirítsuk le a zsírján, ha szükséges, öntsünk alá kevés olajat.

A kolbászt karikázzuk fel, majd pirítsuk le.

Amikor a krumpli és a répa megpuhult, adjuk a leveshez a lepirított szalonnát és kolbászt. Kenyérrel és tejföllel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük