Pirosra sült káposztaszeletek: mutatjuk, hogyan fűszerezd

9
kaposztaszeletek2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zsenge, édeskés káposzta tökéletes alapanyag, bármit is készíts belőle, sütőben, fűszerekkel sütve mennyei köret lesz.

A sütőben sütés szinte minden zöldséget a köbre emel, hiszen kívülről pirosra, picit ropogósra, belül pedig nagyon krémesre sülnek. Így van ez a káposztával is: mivel most kapni igazán édeset és zsengét belőle, érdemes kipróbálni az alábbi receptet! 

A fűszerezése minimalista, csak egy kevés só, bors, paprika, chili és fokhagyma ízesíti, de bátran továbbálmodhatod zöldfűszerekkel is. A sült káposztaszeletekre pedig kanalazhatsz hűs tejfölt, joghurtos-kapros szószt, de citromlével is meglocsolhatod. 

Sütőben sült káposztaszeletek

kaposztaszeletek

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1 kisebb fej zsenge káposzta
  • 60 ml olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk. füstölt paprika
  • 0.5 tk. chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 30 g parmezán
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

A káposzta külső, csúnya leveleit szedjük le, illetve vágjuk le a torzsájának a koszos végét. 

A káposztafejet vágjuk félbe, majd ismét félbe. Az így kapott negyedeket még egyszer felezzük, hogy 8 szeletünk legyen.

A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le, keverjük össze az olívaolajjal, paprikával, chilivel, reszelt parmezánnal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

A káposztaszeleteket tegyük az előkészített tepsibe, majd mindkét felüket kenjük le a fűszeres olajjal.

Toljuk őket a sütőbe 20 percre, majd fordítsuk meg, és tegyük vissza még kb. 10 percre, míg a szélük aranybarna nem lesz.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon