Sütőben sült rántott mozzarella: így biztosan nem folyik ki a sajt

Sütőben sült rántott mozzarella cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tökéletes rántott sajtnak két titka van. Az egyik a panírozáshoz, a másik a sütéshez kapcsolódik.

A rántott sajt az a finomság, amit mindenki szeret. Az elkészítése nem bonyolult, mégis kudarcot vallhat vele az ember, mivel nem is olyan egyszerű a sajtot a panírban tartani. Vagy mégis?

Hogy a rántott sajt a bundában maradjon, fontos, hogy duplán panírozz, és jól nyomkodd rá a ruháját. A sajtot sokan bő olajban sütik, de sütőbe tolva is érdemes elkészíteni, olajra nincs is szükség, csak legyen jó meleg a masina. Persze az is lényeges, milyen sajtot használsz, a legjobb választás a mozzarella. A sütésnél légy figyelmes, amikor már szép világosbarna színt kap a panír, vedd ki, ne süsd túl.

Így lesz még finomabb

A sajt bundáját érdemes feldobni, ha szereted a csípőset, keverj bele chilipelyhet, ha azonban nem vágysz tüzes élményre, akkor szezámmaggal vagy kókuszreszelékkel próbáld ki. A kész finomság mellé kínálj tartármártást vagy áfonyalekvárt.

Sütőben sült rántott mozzarella

Sütőben sült rántott mozzarella ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg mozzarella
  • 4 darab tojás
  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zsemle- vagy pankomorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágjuk 1 cm széles rudakra.

A darabokat panírozzuk be. Először a felvert tojásban, morzsában, majd a lisztben forgassuk meg, utána ismét a tojásban és a morzsában hempergessük meg.

A bepanírozott sajtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 5 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük