
Sütőben sült rántott mozzarella: így biztosan nem folyik ki a sajt

A tökéletes rántott sajtnak két titka van. Az egyik a panírozáshoz, a másik a sütéshez kapcsolódik.
A rántott sajt az a finomság, amit mindenki szeret. Az elkészítése nem bonyolult, mégis kudarcot vallhat vele az ember, mivel nem is olyan egyszerű a sajtot a panírban tartani. Vagy mégis?
Hogy a rántott sajt a bundában maradjon, fontos, hogy duplán panírozz, és jól nyomkodd rá a ruháját. A sajtot sokan bő olajban sütik, de sütőbe tolva is érdemes elkészíteni, olajra nincs is szükség, csak legyen jó meleg a masina. Persze az is lényeges, milyen sajtot használsz, a legjobb választás a mozzarella. A sütésnél légy figyelmes, amikor már szép világosbarna színt kap a panír, vedd ki, ne süsd túl.
Így lesz még finomabb
A sajt bundáját érdemes feldobni, ha szereted a csípőset, keverj bele chilipelyhet, ha azonban nem vágysz tüzes élményre, akkor szezámmaggal vagy kókuszreszelékkel próbáld ki. A kész finomság mellé kínálj tartármártást vagy áfonyalekvárt.
-
2023-10-23 07:50:01
-
2023-07-11 08:52:01
-
2023-03-21 09:32:02
Sütőben sült rántott mozzarella

Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg mozzarella
- 4 darab tojás
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zsemle- vagy pankomorzsa
Elkészítés:
A sajtot vágjuk 1 cm széles rudakra.
A darabokat panírozzuk be. Először a felvert tojásban, morzsában, majd a lisztben forgassuk meg, utána ismét a tojásban és a morzsában hempergessük meg.
A bepanírozott sajtokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe 5 percre.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!