Fahéjas cukorba forgatott sütőtökgolyó: gluténmentes nassolnivaló

3
Nyomtatás
sutotokos-falatok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez egy gyorsan elkészíthető, néhány hozzávalóból álló, édes sütőtökös finomság. A széle ropogósra sül, miközben a közepe puha marad, és lágyan olvad rá a fahéjas cukor.

Már javában benne vagyunk az őszben, a sütőtökös receptek tárháza mégis kimeríthetetlen. Ezúttal egy könnyen elkészíthető, már-már fánkra emlékeztető süteményt mutatunk, ami kávé és tea mellé is tökéletesen passzol.

Különlegességét a mandulaliszt, a sütőtökpüré és a juharszirup adja, végül még fahéjas cukor is kerül rá, hogy megkoronázzuk vele ezeket a vonzó kis golyóbisokat.

Sütőtökgolyó

sutotokos-falatok

Hozzávalók 16 darabhoz

A golyókhoz:

  • 120 g mandulaliszt
  • 3 ek. sütőtökpüré
  • 3 ek. juharszirup
  • 1 tk. pumpkin spice fűszerkeverék

A bevonathoz (opcionális):

  • 100 g kristálycukor
  • 1 tk. fahéj
  • 2 ek. juharszirup
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. 

Egy mini muffinsütő formát béleljünk ki papírokkal, vagy egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre.

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sütőtökpürét, a juharszirupot és a sütőtökös fűszerkeveréket. Addig keverjük, amíg összeáll a tészta.

Ezután formázzunk belőle golyókat, majd tegyük bele a muffinformákba vagy a tepsire. 

Süssük őket az előmelegített sütőben kb. 12-14 percig, 180 fokon. 

Ezután hagyjuk hűlni a golyókat kb. 5 percig a formában.

Ezt követően óvatosan vegyük ki őket a formából, és hűtsük tovább 30 percig.

A kihűlt golyókat kenjük meg vékonyan juharsziruppal, majd forgassuk bele a fahéjas cukorba. 

Ha minden golyóra felkerült a cukros bevonat, már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon