Pisztáciás energiagolyó tele rosttal: pillanatok alatt kész
A datolyának és zabpehelynek hála rostban gazdag ez a finom energiagolyó, ráadásul sütés nélkül készül.
Már javában benne vagyunk az őszben, a sütőtökös receptek tárháza mégis kimeríthetetlen. Ezúttal egy könnyen elkészíthető, már-már fánkra emlékeztető süteményt mutatunk, ami kávé és tea mellé is tökéletesen passzol.
Különlegességét a mandulaliszt, a sütőtökpüré és a juharszirup adja, végül még fahéjas cukor is kerül rá, hogy megkoronázzuk vele ezeket a vonzó kis golyóbisokat.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Egy mini muffinsütő formát béleljünk ki papírokkal, vagy egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük félre.
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a mandulalisztet, a sütőtökpürét, a juharszirupot és a sütőtökös fűszerkeveréket. Addig keverjük, amíg összeáll a tészta.
Ezután formázzunk belőle golyókat, majd tegyük bele a muffinformákba vagy a tepsire.
Süssük őket az előmelegített sütőben kb. 12-14 percig, 180 fokon.
Ezután hagyjuk hűlni a golyókat kb. 5 percig a formában.
Ezt követően óvatosan vegyük ki őket a formából, és hűtsük tovább 30 percig.
A kihűlt golyókat kenjük meg vékonyan juharsziruppal, majd forgassuk bele a fahéjas cukorba.
Ha minden golyóra felkerült a cukros bevonat, már tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu