Szénhidrátcsökkentett kenyér magas rosttartalommal: gluténmentesen készül

Szenhidratcsokkentett-kenyer-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Megmutatjuk, hogyan készíts egyszerűen szénhidrátcsökkentett kenyeret, amelyet akár ketogén diétába is beilleszthetsz.

Ez a kenyér valóban szénhidrátcsökkentett, ugyanakkor magas a rosttartalma és egészséges is. Olyan értékes hozzávalókat tartalmaz, mint a mandulaliszt, a kókuszliszt vagy az útifűmaghéj – utóbbi remek kiegészítője gluténmentes kenyereknek, mivel a glutént biztosító gabonafélék hiányában az útifűmaghéj fogja össze a tésztát.

Ebből a kenyérből élvezet lesz minden falat: edd pirítósként, vagy készíts belőle jobbnál jobb szendvicseket. A megadott hozzávalókhoz egy kb. 20x10 cm-es kenyérsütő forma szükséges.

Szénhidrátcsökkentett kenyér

Szenhidratcsokkentett-kenyer

Hozzávalók 12 szelethez

  • 220 g mandulaliszt
  • 40 g kókuszliszt
  • 3 ek őrölt lenmag
  • 6 ek útifűmaghéj (kb. 30 g)
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk
  • 2 ek olaj
  • 300 ml langyos víz
  • 1 ek almaecet
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá az olajat, a vizet és az almaecetet. Alaposan keverjük össze, majd ha összeállt, kézzel is dagasszuk át a masszát.

2-3 percig hagyjuk pihenni: ezalatt a rostok felszívják a folyadékot, és a tészta formázhatóvá válik.

Óvatosan borítsuk át egy sütőpapírral bélelt sütőformába: nedves kézzel egyengessük a formába, de ne nyomkodjuk ki belőle a levegőt, különben összeesik, és a kenyér nagyon tömör lesz.

Szórjuk meg tetszőleges magvakkal (len, napraforgó, tökmag), és 60-70 percre tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe.

Ha a kenyér megsült, a sütőpapírnál fogva emeljük ki a formából, és hagyjuk egy hűtőrácson kihűlni. Csak ezután szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük