Mutatós vendégváró sajtgolyók: villámgyorsan elkészülnek

sajtgolyok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A baráti összeröffenésekkor aranyat ér, ha nem kell órákig a konyhában robotolni. Ilyenkor jön jól egy villámgyors sajtgolyótál egy pohár bor kíséretében.

A két ünnep közti kajakóma alatt az ember két dologra vágyik a legjobban: egy kis nyugalomra, és valami olyan fogásra, amire nem megy rá az egész nap a konyhában, ha mégis áthívná a barátait egy koccintásra.

Nos, ebben méltó bűntársak lehetnek a sör- és borkorcsolya receptek, mint amilyen például ez a színes sajtgolyó-variáció is. A recept szépsége az egyszerűségében rejlik: fél óra alatt elkészíthető, csupán néhány alapanyagra van hozzá szükség, és a végeredmény nemcsak finom lesz, hanem dekoratív is.

Színes sajtgolyók

sajtgolyok

Hozzávalók 6 személyre

  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg juhtúró
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk tört fehér bors
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint
  • 2 ek darált mák
  • 2 ek szezámmag
  • 2 ek őrölt pirospaprika
  • 2 ek aprított petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A reszelt parmezánt és trappistát dolgozzuk össze a juhtúróval, puha vajjal, fehér borssal és fokhagymával. A keveréket kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk. Tegyük hűtőbe, és pihentessük 10 percig.

Nedves kézzel formázzunk belőle diónyi méretű golyókat, majd ízlés szerint hempergessük meg őket a különböző fűszerekben: a pirospaprikában, a mákban, a szezámmagban és az aprított petrezselyemben.

A kész golyókat fedjük le, és ha nem azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor tegyük pár órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalásnál tetszés szerint rakjuk ki egy tányérra, és a könnyebb fogyasztás végett akár fogpiszkálókat is szurkálhatunk beléjük. 

Kiváló csipegetnivaló egy finom pohár bor mellé, amit akár keksszel is kínálhatunk, illetve más fűszerekkel is kipróbálhatjuk például ebben a formában.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük