
Vajpuha csirkecomb krémes, tárkonyos szószban: a sütőben érnek össze az ízek

A csirkecomb bőre ropogós, a húsa omlós, a tejszínes szósz pedig nagyon selymes, az étel kulcsszereplője mégis a tárkony.
Ha szereted a tárkony ízét, érdemes vele minél többet főzni, mert a legegyszerűbb fogást is a köbre emeli. Ha erről a zöldfűszerről van szó, a legtöbbeknek a tárkonyos raguleves jut az eszébe, pedig tejszínes szószokat is feldobhatsz vele.
Az alábbi recept nagyon egyszerűen készül, a szószt is könnyedén összedobhatod, a combokkal pedig csak annyi dolgod lesz, hogy körbepirítod őket. Ezt a lépést nem szabad kihagyni, így lesz ropogós a bőrük és szép pirult a külsejük.
Ha be tudsz szerezni friss tárkonyt, mindenképp azzal dolgozz – 4 szálra lesz szükséged –, de szárítottal is működik a recept. Ha nagy méretű serpenyővel dolgozol, esetleg tepsiben sütöd puhára a húst, köretet is dobhatsz mellé, legyen az kockákra vágott krumpli vagy más gyökérzöldség.
-
2023-11-28 08:52:01
-
2023-11-15 07:32:01
-
2023-11-14 07:52:01
Tárkonyos csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 kg csirkecomb
- ízlés szerint só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek liszt
- 120 ml fehérbor
- 250 ml alaplé
- 2 tk tárkony
- 120 ml tejszín
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A combokat tisztítsuk meg, sózzuk, borsozzuk. Forrósítsunk olajat egy nagy, sütőbe is betehető serpenyőben, majd pirítsuk körbe a csirkecombok minden oldalát. Ha kívülről megpirultak – belül még nem kell átsülniük –, tegyük őket egy tányérra.
Ha szükséges, öntsünk még olajat a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát. Dinszteljük puhára, majd mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. 1 perc után keverjük bele a lisztet, majd újabb 1 perc múlva öntsük fel a borral és az alaplével. Amikor besűrűsödött, szórjuk bele a tárkonyt is. Tegyük a szószba a combokat (a húsból kiengedett folyadékkal együtt). Toljuk a sütőbe 35 percre.
Vegyük ki a sütőből, majd öntsük fel a tejszínnel. Toljuk vissza még nagyjából 10 percre, míg a hús teljesen megpuhul.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!