Klasszikus coleslaw saláta joghurtos öntettel: krémes köret húsok mellé
Lassan kezdődik a grillszezon, a sült húsok vagy zöldségek mellé kínálj krémes coleslaw salátát, a kerti partik sztárja lesz.
A tarló- vagy kerekrépa egy kevéssé ismert gyökérzöldség, pedig érdemes lenne gyakran fogyasztani, mert valódi vitaminbomba és nagyon finom! Az íze a retekhez hasonlít, de annál enyhébb, kevésbé csípős. Tökéletes alapja lehet főzeléknek és levesnek is, de nyers salátában is nagyon jól működik.
Az alábbi recept nagyon egyszerű és minimalista: a tarló- mellé sárgarépa kerül, és az egészet a friss petrezselyem, a citromlé és az olívaolaj fogja össze. Ha szeretnéd, bátran feldobhatod az alapreceptet, mehet bele másmilyen zöldfűszer, magvak, de akár alma is.
A kétféle répát pucoljuk meg, majd reszeljük le. A petrezselymet vágjuk finomra.
Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, keverjük egybe. Ízlés szerint sózzuk.
Tálalásig hűtőben tároljuk, de azt tartsuk észben, hogy a lereszelt tarlórépa elszíneződhet, úgyhogy a legjobb, ha rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images