7 könnyed, de laktató tésztasaláta: gyorsan elkészülnek és nagyon finomak
Akár szarvacskából, fusilliből vagy pennéből is készíthetsz tésztasalátát, amelyeket sok zöldséggel és könnyed húsokkal tehetsz laktatóvá.
A tésztasaláta kedvelt étek, különösen a tavaszi időszakban. A finomság sokféle recept szerint kipróbálható, nagyon kedvelt a majonézes vagy joghurtos változat. Mi most egy pesztóval egybeforgatott tésztasalátát ajánlunk, amit bátran továbbgondolhatsz.
A receptben koktélparadicsom szerepel, de helyette aszaltat is lehet használni. A pesztó elhagyható, helyette próbáld ki tonhalkonzervvel és főtt tojással gazdagítva, ha azonban marad előbbi, akkor egy kis chilivel dobd fel a tésztasalátát. A tésztával is érdemes merésznek lenni, ma már találni zöldséggel készült változatokat. Ehhez a recepthez nagyon jól illik a paradicsommal, spenóttal vagy chilivel készült tészta.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A zöldségeket (lila hagyma, paprika, paradicsom, uborka) mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.
A feta sajtot kockázzuk fel.
A főtt tésztát forgassuk egybe az előkészített zöldségekkel, feta sajttal, olajbogyóval, leszűrt csicseriborsóval, olívaolajjal, pesztóval, sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu