Zöldséges tésztasaláta pillanatok alatt: csak forgasd egybe az alapanyagokat

5
Nyomtatás
Tavaszi zöldséges tésztasaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az izgalmas, színes tésztasaláta egyszerűen és gyorsan összedobható. Sok friss, roppanós zöldség és feta sajt teszi ellenállhatatlanná a fogást.

A tésztasaláta kedvelt étek, különösen a tavaszi időszakban. A finomság sokféle recept szerint kipróbálható, nagyon kedvelt a majonézes vagy joghurtos változat. Mi most egy pesztóval egybeforgatott tésztasalátát ajánlunk, amit bátran továbbgondolhatsz.

Így is lehet!

A receptben koktélparadicsom szerepel, de helyette aszaltat is lehet használni. A pesztó elhagyható, helyette próbáld ki tonhalkonzervvel és főtt tojással gazdagítva, ha azonban marad előbbi, akkor egy kis chilivel dobd fel a tésztasalátát. A tésztával is érdemes merésznek lenni, ma már találni zöldséggel készült változatokat. Ehhez a recepthez nagyon  jól illik a paradicsommal, spenóttal vagy chilivel készült tészta.

Tavaszi zöldséges tésztasaláta

Tavaszi zöldséges tésztasaláta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 darab paprika
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 darab uborka
  • 150 g feta sajt
  • 8 dkg olajbogyó
  • 8 dkg csicseriborsó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál pesztó
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.

A zöldségeket (lila hagyma, paprika, paradicsom, uborka) mossuk meg, majd vágjuk fel tetszőlegesen.

A feta sajtot kockázzuk fel.

A főtt tésztát forgassuk egybe az előkészített zöldségekkel, feta sajttal, olajbogyóval, leszűrt csicseriborsóval, olívaolajjal, pesztóval, sóval és borssal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon