Ezért a fokhagymás tésztáért őrül meg most a világ: nem lehet neki ellenállni

Tejszínes fokhagymás tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pikáns ízvilágú tészta néhány hozzávalóból, pofonegyszerűen összedobható. Tipikusan olyan étel, mely frissen készítve az igazi.

A fokhagymás tészta többféle variációban is az asztalra kerülhet. Az egyik legkedveltebb receptben a vékonyra szelt fokhagyma olajon pirul, majd csak egybe kell forgatni a tésztával. Így is finom, de létezik egy olyan recept, amit ha egyszer kipróbálsz, akkor többet nem is fogod máshogy készíteni a fokhagymás tésztát.

Amitől különleges ez a recept, az a sült fokhagyma. A krémesre sült gerezdeket kenyérre is öröm kenni, de ha igazán pompásan tálalnád, akkor főzd össze tejszínnel, majd forgasd egybe tésztával. Ha egy kis pikantériára vágysz, chilipehely is kerülhet a fogáshoz, sajtból pedig két fajtát is használhatsz.

A fokhagymás tészta problémamentes, gyors recept, érdemes mindig annyi adagot készíteni belőle, amennyi el is fogy, mert azon étkek közé tartozik, melyek frissen az igaziak.

Tejszínes-fokhagymás tészta

Tejszínes fokhagymás tészta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 1 fej fokhagyma
  • kevés olaj
  • 400 ml tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, a főzővízből pedig 1-2 merőkanállal tegyünk félre.

A fokhagymafejet hagyjuk egészben, csak a tetejét vágjuk le, úgy látszódik a belseje. Ezután locsoljuk meg kevés olajjal, és csomagoljuk fóliába. A becsomagolt fokhagymafejet toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük meg, míg a gerezdek krémesre sülnek.

A krémesre sült fokhagymagerezdeket nyomjuk serpenyőbe, majd adjuk hozzá a tejszínt, és közepes láng felett főzzük rottyanásig. Közben fűszerezzük sóval és borssal, ha pedig szeretnénk, reszelt sajtot is adjunk hozzá.

A tejszínes fokhagymaszószt még melegen forgassuk egybe a tésztával, ha szükséges, keverjünk hozzá a tészta főzővizéből, hogy krémesebb legyen a fogás.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük