Pirult gnocchi fűszeres paradicsomszósszal: egyszerű, tartalmas fogás

Nyomtatás
Paradicsomos-gnocchi-1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a gnocchi szuper krémes, paradicsomos, és tele van fűszerekkel: tökéletes választás, ha könnyed fogásra vágysz.

A gnocchi az egyik legjobb dolog, ami a liszt és a krumpli keverékéből készülhet. Rohanós napokon válaszd belőle a kész terméket, de ha teheted, akkor készítsd el házilag, mert ég és föld a különbség a kettő között. Az tény, hogy időigényes, és jó adag türelem is szükséges hozzá, de jól bírja a fagyasztást, így ha nagyobb mennyiségben készíted, akkor egy részét a fagyasztóba teheted, és később is felhasználhatod. 

A paradicsomos szósz a gnocchival ellentétben gyorsan és egyszerűen készül, és a fűszerezésnek köszönhetően minden falat olyan finom lesz belőle, mintha egy autentikus olasz étteremben fogyasztanád.

Tepsis paradicsomos gnocchi

Paradicsomos-gnocchi

Hozzávalók 4 személyre

A gnocchihoz:

  • 0.5 adag gnochi a leírás szerint vagy 500 g félkész gnocchi

A paradicsomszószhoz:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 ek paradicsompüré
  • 500 g konzerves paradicsom
  • 2 tk szárított oregánó
  • 1 nagy csokor friss bazsalikom
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk bors
  • 0.5 tk cukor
  • 50 g vegán sajt lereszelve (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a gnocchit az ebben a receptben leírtak szerint, és a felét főzzük ki enyhén sós vízben. Alternatív megoldásként főzzünk ki ugyanekkora mennyiséget boltban vásárolt gnocchiból a csomagoláson szereplő utasítások szerint. Szűrjük le, locsoljunk rá kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze, és tegyük félre.

Az olívaolajon 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig. 

Adjuk hozzá a paradicsompürét és a konzerves paradicsomot, ízesítsük a sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, és igény szerint édesítsük kevés cukorral.

Közepes hőfokon hagyjuk rotyogni 1-2 percig, majd keverjük hozzá a megfőtt gnocchit, és együtt is főzzük 2-3 percig. Szükség szerint kanalazzunk bele egy keveset a főzővízből is.

Öntsük át az egészet egy hőálló edénybe, tetszés szerint szórjuk meg vegán sajttal, és 20 percre tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon