Pirult gnocchi fűszeres paradicsomszósszal: egyszerű, tartalmas fogás
Ez a gnocchi szuper krémes, paradicsomos, és tele van fűszerekkel: tökéletes választás, ha könnyed fogásra vágysz.
A gnocchi az egyik legjobb dolog, ami a liszt és a krumpli keverékéből készülhet. Rohanós napokon válaszd belőle a kész terméket, de ha teheted, akkor készítsd el házilag, mert ég és föld a különbség a kettő között. Az tény, hogy időigényes, és jó adag türelem is szükséges hozzá, de jól bírja a fagyasztást, így ha nagyobb mennyiségben készíted, akkor egy részét a fagyasztóba teheted, és később is felhasználhatod.
A paradicsomos szósz a gnocchival ellentétben gyorsan és egyszerűen készül, és a fűszerezésnek köszönhetően minden falat olyan finom lesz belőle, mintha egy autentikus olasz étteremben fogyasztanád.
Tepsis paradicsomos gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
A gnocchihoz:
- 0.5 adag gnochi a leírás szerint vagy 500 g félkész gnocchi
A paradicsomszószhoz:
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 ek paradicsompüré
- 500 g konzerves paradicsom
- 2 tk szárított oregánó
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
- 0.5 tk cukor
- 50 g vegán sajt lereszelve (opcionális)
Elkészítés:
Készítsük el a gnocchit az ebben a receptben leírtak szerint, és a felét főzzük ki enyhén sós vízben. Alternatív megoldásként főzzünk ki ugyanekkora mennyiséget boltban vásárolt gnocchiból a csomagoláson szereplő utasítások szerint. Szűrjük le, locsoljunk rá kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak össze, és tegyük félre.
Az olívaolajon 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig.
Adjuk hozzá a paradicsompürét és a konzerves paradicsomot, ízesítsük a sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, és igény szerint édesítsük kevés cukorral.
Közepes hőfokon hagyjuk rotyogni 1-2 percig, majd keverjük hozzá a megfőtt gnocchit, és együtt is főzzük 2-3 percig. Szükség szerint kanalazzunk bele egy keveset a főzővízből is.
Öntsük át az egészet egy hőálló edénybe, tetszés szerint szórjuk meg vegán sajttal, és 20 percre tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Akkor jó, ha a teteje szépen megpirult.
-
2024-04-25 08:32:01
-
2024-04-18 09:36:02
-
2024-04-17 06:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!