Krémes tiramisurolád sütés nélkül: tojás sem szükséges bele

Nyomtatás
tiramisuroládcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az olaszok kedvelt krémes desszertje rolád formájában kerül az asztalra a kávé erejével és a vanília kellemes aromájával.

A legtöbb klasszikus desszertet el lehet készíteni más formában is. Itt van rögtön a babapiskótás, krémes finomság, a tiramisu, mely a megszokott megjelenés helyett poharasan, torta, muffin, palacsinta vagy golyó alakban is remek választás. Sőt, még rolád is készülhet belőle, nem is egy, hanem több változatban.

A házi piskóta szerelmesei a bevált piskótareceptjüket is elkészíthetik, amelyből majd rolád lesz. Ha így próbálnád ki, akkor kend le kávéval a tésztát, majd erre jöhet a krém fele. Tekerd fel és a maradék krémmel kend le. Ha azonban maradnál a babapiskótánál, akkor a lent olvasható recept a neked való.

Amire figyelj

A tiramisurolád elkészítése nem nehéz, azonban meglepetést okozhat, ha nem megfelelő minőségű babapiskótával dolgozol. Sajnálatos módon én pont így jártam. Nem sikerült jó minőségű olasz babapiskótát vásárolnom, csak bolti saját márkást találtam: úgy voltam vele, csak nem jelent problémát, de tévedtem. A babapiskóta szinte szétmállott a kávétól, pedig csak félig mártottam bele. Így amikor a krém is rákerült, egy része darabokra esett, nehéz volt feltekerni. Szerencsére csak a csupasz roládon látszott a hiba, úgyhogy rákentem a maradék krémet, elfedtem a kényes részt.

Tiramisurolád

tiramisuroládct

Hozzávalók 4 személyre

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml habtejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaníliakivonat
  • 7 g bourbon vaníliás cukor
  • 27 darab babapiskóta
  • 2 dl kávé (hideg)
  • 2 evőkanál kakaópor
  • kakaópor a tetejére ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A mascarponét, habtejszínt, porcukrot, vaníliakivonatot és a bourbon vaníliás cukrot verjük kemény habbá.

A dolgozófelületre terítsünk le egy sütőpapírt.

A babapiskótákat félig mártsuk a kávéba, majd sorakoztassuk a sütőpapírra. Ezután a krém felét kenjük el a piskóták tetején, és szórjuk rá a kakaót. A sütőpapír segítségével óvatosan tekerjük fel a krémmel lekent babapiskótát, és formázzunk belőle hengert.

A roládot 2 órára helyezzük hűtőbe, majd kenjük rá a megmaradt krémet. A krémből hagyjunk egy keveset, és habzsák segítségével használjuk a díszítésnél, és ízlés szerint szórjuk meg kakaóval.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon