Így készül a tofurántotta: fekete Himalája-sóval az igazi tojásos ízért

Tofurántotta tányéron-2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a tofurántottának az íze és állaga meghökkentően hasonlít a tojásból készült változatra, és tökéletes választás, ha el akarod kerülni a száraz, íztelen omletteket.

A növényi táplálkozás elkezdésekor az egyik legnagyobb kihívás a tojás elhagyása. Rengeteg tojáspótló módszer létezik, tudsz sütni-főzni különféle alternatív hozzávalókkal, de a tojás ízét egyikük sem képes 100 százalékban visszaadni, ha nem ismered a kulcsösszetevőket.

A szuper hír, hogy nem kell őket tovább keresned. Most pofonegyszerűen és gyorsan elkészítheted kedvenc reggelidet, lemondások nélkül. Eheted simán rántottaként, de tacókba, wrapekbe is fantasztikusan beillik, és még az avokádós pirítóst is feldobhatod vele. Hűtőben akár 5 napig is eláll, így ha nagyobb adagot készítesz, a maradékot később is felhasználhatod.

Tofurántotta

Tofurántotta tányéron

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g kemény tofu
  • 0.5 kk kurkuma
  • 0.5 kk fokhagymapor
  • 0.5 tk fekete Himalája-só
  • 0.5 tk pirospaprika
  • 1 csipet bors
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek tahini
  • 2 ek olívaolaj
  • 120 ml növényi ital
Recept idők

Elkészítés:

Öntsük le a tofu levét, majd konyharuhával vagy papírtörlővel itassuk fel róla a maradék nedvességet. Kézzel morzsoljuk kisebb-nagyobb darabokra.

A "tojásos" szószhoz öntsük egy tálba a száraz hozzávalókat, keverjük össze őket, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet és a tahinit is.

Melegítsünk elő egy tapadásmentes serpenyőt, és öntsük a forró olívaolajra a tofus masszánkat. Süssük 5-7 percig, amíg enyhe barna árnyalatot nem kap. A nagyobb darabokat oszlassuk el egy spatula segítségével, de ne törjük túlságosan apróra. Adjuk hozzá a szószt, és alaposan keverjük össze a tofudarabokkal. Süssük addig, amíg el nem érjük a preferált állagot.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük