Tojásmentes áfonyás tiramisu: krémes és nagyon finom

2
Nyomtatás
Tojásmentes áfonyás tiramisu cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az áfonyából készült édeskés, picit citrusos szósz teszi különlegessé a tiramisut, amely tojás nélkül készül, így nyáron is jó választás.

A kávés, krémes desszert az olasz konyha büszkesége. A finomságot egyszerű elkészíteni, a sütésben nem jártasak is könnyedén összeállíthatják. A desszert többféle recept szerint kipróbálható, mi most áfonyával ajánljuk!

Így is lehet!

Az áfonya kétféle módon kerülhet a sütibe. A legegyszerűbb, ha a megmosott szemeket a mascarponés krémre szórod, de ha picit különlegesebben kínálnád, akkor főzz belőle szószt, amit simára turmixolhatsz, vagy darabosan is hagyhatsz. Ha még izgalmasabbá varázsolnád, a kávéba rumot vagy amarettót is keverhetsz: utóbbi egy édes, olasz likőr, amely mandulából készül.

Tojásmentes áfonyás tiramisu

Tojásmentes áfonyás tiramisu ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg áfonya
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 darab citrom facsart leve
  • 25 dkg mascarpone
  • 250 ml habtejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál instant kávé
  • 20 dkg babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

Az áfonyát mossuk meg, majd tegyük félre vagy készítsünk belőle szószt. Ha szószt készítenénk, akkor a megmosott áfonyákat tegyük lábasba és adjuk hozzá a cukrot, étkezési keményítőt és a citromlét. Ezután állandóan kevergetve főzzünk belőle szószt, majd az egészet turmixoljuk le, esetleg hagyjuk darabosan. Az elkészült szószt tegyük félre és várjuk meg, míg kihűl.

A mascarponét keverjük össze a habtejszínnel, cukorral és a vaníliás cukorral.

A tejet melegítsük fel, majd keverjük el benne a kávét.

Vegyünk elő egy jénait vagy mást, amiben a tiramisut összeállítjuk. Először tegyünk le egy sor kávéba mártott babapiskótát, majd erre tegyünk a mascarponés krémből. A fehér krém tetejére jöhetnek vagy az áfonyaszemek, vagy a gyümölcsből készült szósz. Ezután újabb kávéba mártott babapiskóta következik, majd a maradék mascarponés krémmel zárjuk.

A tiramisu tetejét szórjuk meg kakaóval, ha szeretnénk, áfonyaszemekkel díszítsük fel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon