Laktató tojásos szendvics pillanatok alatt: alig valamiből készül

tojasos-szendvics2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Csak szendvics, mégis nagyon tartalmas a rengeteg tojásnak köszönhetően, ebédként is helytáll a japán recept.

Ha kedveled a tojásételeket, legyen szó rántottáról, tükörtojásról vagy tojáskrémről, a japán recept lesz a neked való! Az úgynevezett „tamago sando” nagyon népszerű étel Japánban, a puha, tejes kenyérszeletek közé krémes formában kerül a tojás. 

Ha van rá lehetőséged, japán majonézzel készítsd a krémet, vagyis kewpie-val, de ha nincs kéznél, természetesen másmilyet is használhatsz. A kenyérből pedig válassz minél légiesebb és könnyebb, lehetőleg tejjel készült változatot. 

Tipp

A tojáskrémes szendvicset könnyedén feldobhatod, ha a közepébe egész főtt tojást rejtesz. Ha szeretnéd, ezt lágyra is készítheted: ebben az esetben már 6-7 percnél vedd ki a főzővízből, így a közepe még folyós lesz, sokkal mutatósabb lesz a szendvicsed.

Tojásos szendvics

tojasos-szendvics

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 7 db tojás
  • 2 tk tej
  • 4 ek majonéz
  • 0.5 tk cukor
  • ízlés szerint só, bors
  • 4 szelet szendvicskenyér (tejes)
  • kevés vaj
  • a tálaláshoz snidling
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük meg bő, forrásban lévő vízben 10 perc alatt, hogy egészen kemények legyenek. 

Tegyük őket rögtön hideg vízbe, hagyjuk picit hűlni, majd pucoljuk meg. 

Hat keménytojást villával törjünk pépesre, majd adjuk hozzá a tejet, majonézt, cukrot, sót, borsot. A hetedik keménytojást vágjuk félbe. 

A kenyérszeletek héját vágjuk le, majd kenjük meg őket vékonyan vajjal. Tegyünk 2 szelet kenyér közepére 1-1 fél keménytojást a vágott felükkel lefelé. Kanalazzuk köréjük a tojáskrémet úgy, hogy befedjék a fél tojást. 1-1 szelet kennyérrel zárjuk a sort. 

A kész szendvicseket vágjuk félbe, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük