Isteni sajtos-baconös quesadilla reggelire: tojásrántotta kerül a közepébe

9
Nyomtatás
tojasos-quesadilla

Kezdők is bátran nekiállhatnak, gyors és egyszerű az elkészítése, mégis nagyon finom és laktató, mi több, még jól is néz ki.

Ha valami tartalmas, meleg reggelivel indítanád a napot, és picit több időt rá tudsz szánni, próbáld ki ezt a tojásos quesadillát. Az alapja kész tortillalap, így azzal semmi dolgod nem lesz, csak egy gyors rántottát kell összedobnod, majd összesütni a kettőt.

Hogy még finomabb legyen, a rántottába érdemes paprikát kockázni, de akár lila- vagy újhagymát is keverhetsz bele. Az összeállításnál a tojás mellé kerülhet sajt és bacon is, így garantáltan nem lesz unalmas a reggelid.

Kezdők is bátran nekiállhatnak ennek a receptnek, amely nemcsak nagyon finom lesz, de mutatós is, ezzel könnyedén lekenyerezheted a barátokat vagy a családot. 

Tojásrántottás quesadilla

tojasos-quesadilla2

Hozzávalók -+ adaghoz

  • 5 db tojás
  • fél dl tej
  • ízlés szerint só, bors
  • fél db kaliforniai paprika
  • 3 ek. vaj
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg reszelt gouda vagy cheddar
  • 3 db tortillalap
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeleteket száraz serpenyőben süssük ropogósra. Amikor kisült a zsírjuk nagy része, vegyük ki őket a serpenyőből, várjunk, míg kihűlnek, majd vágjuk őket kisebb darabokra. A szalonna zsírját tegyük félre, nem lesz rá szükség.

A paprikát mossuk meg, vágjuk kis kockákra.

A tojásokat, a tejet, a sót és a borsot keverjük össze. Keverjük bele a paprikát is.

Egy serpenyőben melegítsünk 2 ek. vajat, majd öntsük rá a tojást, süssük, míg megszilárdul, készítsünk egy tojásrántottát. Tegyük félre.

A maradék vajat olvasszuk meg a serpenyőben, majd tegyünk rá egy tortillalapot. Szórjuk a felére a reszelt sajt harmadát, (csak a széleken hagyjunk egy kis helyet), majd oszlassuk el a sajton a rántotta és a bacon harmadát is. A tortillalap üresen maradt felét hajtsuk rá a betöltöttre, finoman nyomjuk őket össze. Oldalanként 1-2 percig süssük, míg foltos nem lesz a tészta és a sajt meg nem olvad. Tegyük tányérra.

Járjunk el így a maradék lappal és rántottával is. 

A kész quesadillákat vágjuk félbe, majd tálalhatjuk is. 

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Olvasd el ezt is!

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
Kövess minket az Instagramon