Egy mély tálban keverjük össze a gesztenyelisztet és a sót, illetve igény esetén, ha használunk cukrot, akkor azt is most adjuk hozzá a készülő tésztához.
Apránként adagoljuk hozzá a vizet, és közben folyamatosan keverjük, hogy csomómentes legyen a massza. Nekem 500 ml víz pont elég volt hozzá, hogy palacsintatészta-szerű legyen az állaga.
Ha elkészült a massza, adjuk hozzá a 2 evőkanál olívaolajat, majd pihentessük a tésztát 30 percig.
Vegyünk elő egy 30x20 cm-es tepsit, és tegyünk bele sütőpapírt. A masszát, ha letelt a pihentetési idő, öntsük bele, majd jöhet a dekorálás.
A tészta tetejét szórjuk meg a negyedekre vágott szőlőszemekkel vagy mazsolával. Utána mehet rá a dió és a fenyőmag is, végül pedig a rozmaringlevelek.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és süssük a tortát kb. 30 percig, vagy amíg elkezd repedezni a teteje.
A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben kihűlni, és utána szeleteljük fel. Kínálhatunk mellé ricottát vagy akár egy finom pohár vörösbort is.