Puha francia süti túróval keverve: rögtön dupla adagban süsd meg
Varázsold otthonodba a francia cukrászdák legbájosabb finomságát, a madeleine-t, mely túróval gazdagítva lesz igazán finom.
Mi, magyarok szeretjük a túró rudit és persze a túrós desszerteket is. A túró rudi jól ismert ízét különböző desszertekbe is belecsempészhetjük, érdemes kipróbálni tortaként, pohárdesszertben és palacsintában is. Nem csak az ízét idézhetjük fel, magát a túró rudit is felhasználhatjuk, például ehhez a muffinhoz.
A lisztet a kakaóval szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sütőport és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral, majd az olajat és a joghurtot is forgassuk bele.
A száraz és nedves hozzávalókat keverjük össze.
A muffinformákat béleljük ki kapszlival, majd fagyiadagolóval töltsük meg a masszával a kosarakat. (Egy adag massza elég minden kosárba.)
A túró rudikat vágjuk félbe vagy háromfelé, majd minden muffin közepébe nyomjunk egy darabot.
A muffinokat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. A sütésnél tűpróbát érdemes alkalmazni.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu