
Tejszínes szószban sült csirkecomb és póréhagyma – A páctól omlós és nagyon finom lesz a hús
Az egyszerű fogásban az enyhén lisztes bundában pirult combokat tepsibe tesszük, majd tejszínnel nyakon öntve sütjük vajpuhára.
A póréhagymaleves egyszerű, mégis ízletes fogás, nem véletlen, hogy a franciák odavannak érte. Krémes, selymes állagú, laktató, kicsit édeskés, és minden évszakban jólesik.
Tavasszal és kora nyáron különösen jó választás, hiszen az újkrumpli és a friss bazsalikom könnyeddé, üdévé teszi. Akár vegán tejszínnel is elkészítheted. Liszt sem kell a sűrítéshez, ahhoz tökéletes az újkrumpli. Olyan tartalmas, hogy akár önálló fogásként is megállja a helyét.
A krémlevest gazdagítsd izgalmas feltéttel, pirított kenyérkockával, reszelt sajttal, vagy díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.
A póréhagymát hosszában vágjuk félbe, alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A megtisztított újkrumplit vágjuk kockákra vagy karikákra.
Egy lábosban hevítsünk olívaolajat, majd dobjuk rá a póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk pár percig, amíg megpuhul, de nem barnul meg.
Adjuk hozzá az újkrumplit, öntsük fel az alaplével, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Lefedve, közepes lángon főzzük 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt és a friss bazsalikomot, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre. Rögtön, forrón tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu