Tejszínes, újkrumplis póréhagymaleves: bazsalikomtól üde

3
Nyomtatás
porehagymas-krumplileves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az újkrumpli nemcsak sűríti a póréhagymás krémlevest, hanem extra tartalmat is ad neki, így akár ebédre, akár könnyű vacsoraként is tálalhatod.

A póréhagymaleves egyszerű, mégis ízletes fogás, nem véletlen, hogy a franciák odavannak érte. Krémes, selymes állagú, laktató, kicsit édeskés, és minden évszakban jólesik.

Tavasszal és kora nyáron különösen jó választás, hiszen az újkrumpli és a friss bazsalikom könnyeddé, üdévé teszi. Akár vegán tejszínnel is elkészítheted. Liszt sem kell a sűrítéshez, ahhoz tökéletes az újkrumpli. Olyan tartalmas, hogy akár önálló fogásként is megállja a helyét.

A krémlevest gazdagítsd izgalmas feltéttel, pirított kenyérkockával, reszelt sajttal, vagy díszítsd friss bazsalikomlevelekkel.

Újkrumplis póréhagymaleves

porehagymaleves-ujkrumplival

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 szál póréhagyma
  • 4 db újburgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 1 marék friss bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A póréhagymát hosszában vágjuk félbe, alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A megtisztított újkrumplit vágjuk kockákra vagy karikákra.

Egy lábosban hevítsünk olívaolajat, majd dobjuk rá a póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Közepes lángon, fedő alatt pároljuk pár percig, amíg megpuhul, de nem barnul meg.

Adjuk hozzá az újkrumplit, öntsük fel az alaplével, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Lefedve, közepes lángon főzzük 15-20 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a tejszínt és a friss bazsalikomot, majd botmixerrel turmixoljuk krémesre. Rögtön, forrón tálaljuk. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon