Vegán főzőkrém házilag: ezzel helyettesítsd a tejszínt

2
Nyomtatás
Vegan-fozokrem-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vegán főzőkrém tökéletes választás arra az esetre, ha nem eszel tejtermékeket, esetleg növényi étrendet követsz: mindössze két egyszerű hozzávaló szükséges hozzá.

Ez a selymes vegán főzőkrém remek opció arra az esetre, ha valamilyen okból nem fogyasztasz tejtermékeket. Tökéletes alternatívája a boltban kapható növényi készítményeknek, és levesekbe, currykbe, de akár a reggeli kávédba is teheted.

Az elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: natúr kesudióra és mandulaitalra lesz hozzá szükséged, és persze turmixgépre, amellyel krémesre dolgozhatod őket. Ha ismeretlen számodra a kesudiónak ez a felhasználási módja, akkor ne ijedj meg: áztatás után a kesut tökéletesen selymesre lehet turmixolni, és semleges íze miatt szuperül helyettesíthetők vele az egyes tejtermékek.

Vegán főzőkrém

Vegan-fozokrem

Hozzávalók 3 deciliterhez

  • 100 g natúr kesudió
  • 200 ml mandulaital
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót forrázzuk le háromszoros mennyiségű vízzel, és legalább 1 órát hagyjuk ázni.

Szűrjük le, a mandulaitallal együtt tegyük turmixgépbe, és 2-3 perc alatt dolgozzuk teljesen krémesre.

Öntsük jól záródó üvegbe, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk. Hidegben 6-7 napig eláll.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon