Krémes amerikai sajtos makaróni: ebből a három sajtból lesz a legfinomabb
Az amerikai sajtos makaróni még kiadósabb lesz, ha füstölt sonkát is kockázol hozzá!
Bár a klasszikus amerikai sajtos makaróninak nincsen helye a növényi étrendben, ezzel a változattal biztosra mehetsz: a hamis mac and cheese gazdag zöldségszószban pirul, így vegánként is bátran megeheted.
A szószba olyan hozzávalók kerülnek, mint a sütőtök, a kesudió, a sörélesztőpehely vagy éppen a dijoni mustár, ami a makarónival együtt sütőben sül össze. Ha igazán ínyenc verzióra törekszel, akkor a tetejét zsemlemorzsával is megszórhatod: attól lesz aranybarna és ropogós.
Felhasználás előtt 1 órával a kesudiót áztassuk forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni.
Szűrjük le, és a sütőtökkel, a növényi itallal, a kukoricakeményítővel, a sörélesztővel, a mustárral, a fokhagyma-granulátummal, a citromlével, a sóval, a füstölt paprikával és a borssal együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre. Öntsük át egy kisebb edénybe, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.
Közben a tésztát enyhén sós vízben főzzük al dentére, majd szűrjük le, és borítsuk közepes tepsibe vagy jénaiba. Adjuk hozzá a szószt, alaposan forgassuk vele össze, és szórjuk meg a zsemlemorzsával.
Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu