Mac and cheese mentesen: hihetetlenül krémes és tartalmas

3
Nyomtatás
Vegan-mac-and-cheese-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a vegán mac and cheese maga az álom: krémes, szószos és nagyon ízes, és növényi étrendbe is biztonsággal beillesztheted.

Bár a klasszikus amerikai sajtos makaróninak nincsen helye a növényi étrendben, ezzel a változattal biztosra mehetsz: a hamis mac and cheese gazdag zöldségszószban pirul, így vegánként is bátran megeheted.

A szószba olyan hozzávalók kerülnek, mint a sütőtök, a kesudió, a sörélesztőpehely vagy éppen a dijoni mustár, ami a makarónival együtt sütőben sül össze. Ha igazán ínyenc verzióra törekszel, akkor a tetejét zsemlemorzsával is megszórhatod: attól lesz aranybarna és ropogós.

Vegán mac and cheese

Vegan-mac-and-cheese

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 g natúr kesudió
  • 200 g sült vagy főtt sütőtök
  • 300 ml szója-, zab- vagy más növényi ital
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 tk. fokhagyma-granulátum
  • 2 tk. citromlé
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. füstölt paprika
  • 0.25 tk. bors
  • 350 g makaróni
  • 4 ek. zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Felhasználás előtt 1 órával a kesudiót áztassuk forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni.

Szűrjük le, és a sütőtökkel, a növényi itallal, a kukoricakeményítővel, a sörélesztővel, a mustárral, a fokhagyma-granulátummal, a citromlével, a sóval, a füstölt paprikával és a borssal együtt tegyük turmixgépbe, és dolgozzuk teljesen krémesre. Öntsük át egy kisebb edénybe, és alacsony hőfokon addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik.

Közben a tésztát enyhén sós vízben főzzük al dentére, majd szűrjük le, és borítsuk közepes tepsibe vagy jénaiba. Adjuk hozzá a szószt, alaposan forgassuk vele össze, és szórjuk meg a zsemlemorzsával.

Tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon