Krémes kesusajt kevés hozzávalóból: fermentálással készül a sajtpótló
Egy szeletelhető és kenhető növényi sajtot mutatunk, ami néhány hozzávalóból, egyszerűen elkészíthető. Sajtimádók sem fognak benne csalódni!
Készítsd el ezt a mesésen nyúlós és ízletes hamis mozzarellát, és garantáltan ez lesz életed legjobb vegán sajtja! Az alapja tápláló és fehérjében gazdag kesudió, amelyet elkészítés előtt kötelező minimum fél órára forró vízbe áztatni. Csak így lehet majd kellően krémesre pürésíteni.
Ez a recept tápiókakeményítőt (lisztet) is használ: fontos, hogy ehhez a hozzávalóhoz ragaszkodj, hiszen más típusú keményítővel, mint pl. a kukorica, nem éred el ugyanazt a mozzarellára emlékeztető, nyúlós textúrát. Ez a hamis mozzarella nem formázható gömbökké, mert annál lágyabb, azonban így is remek kiegészítője pizzáknak, szendvicseknek vagy a lasagnénak, és még grillezheted is!
A kesut áztassuk minimum 30 percre forró vízbe, majd szűrjük le, és tegyük egy turmixgépbe.
Adjuk hozzá a vizet, a citromlevet, az almaecetet, a sót és a tápiókakeményítőt, és addig turmixoljuk, amíg egészen krémes állagot kapunk.
Öntsük a keveréket egy kisebb edénybe, és közepes hőfokon főzzük néhány percig, amíg egy nagyon sűrű, nyúlós és sima textúrájú krémet kapunk.
A legjobb, ha azonnal felhasználjuk, de egy légmentesen zárható edényben hűtőben néhány napig eláll. Ebben az esetben azonban jobban besűrűsödik, és kevésbé nyúlik majd.
Pizzához, szendvicshez vagy bármi máshoz olyan mennyiséget használjunk belőle, mint amennyit a hagyományos mozzarellából használnánk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu