Vegán mozzarella nem csak pizzára: mesésen krémes és nyúlós

Vegan-mozarella-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a hamis mozzarella csupa növényi alapanyagból készül, és az eredetihez hasonlóan megolvasztva ínycsiklandóan krémes és nyúlós.

Készítsd el ezt a mesésen nyúlós és ízletes hamis mozzarellát, és garantáltan ez lesz életed legjobb vegán sajtja! Az alapja tápláló és fehérjében gazdag kesudió, amelyet elkészítés előtt kötelező minimum fél órára forró vízbe áztatni. Csak így lehet majd kellően krémesre pürésíteni.

Ez a recept tápiókakeményítőt (lisztet) is használ: fontos, hogy ehhez a hozzávalóhoz ragaszkodj, hiszen más típusú keményítővel, mint pl. a kukorica, nem éred el ugyanazt a mozzarellára emlékeztető, nyúlós textúrát. Ez a hamis mozzarella nem formázható gömbökké, mert annál lágyabb, azonban így is remek kiegészítője pizzáknak, szendvicseknek vagy a lasagnénak, és még grillezheted is!

Vegán mozzarella

Vegan-mozarella

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 g nyers kesudió
  • 300 ml víz
  • 1 ek friss citromlé
  • 1 ek almaecet
  • 0.5 tk
  • 4 ek tápiókakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A kesut áztassuk minimum 30 percre forró vízbe, majd szűrjük le, és tegyük egy turmixgépbe.

Adjuk hozzá a vizet, a citromlevet, az almaecetet, a sót és a tápiókakeményítőt, és addig turmixoljuk, amíg egészen krémes állagot kapunk.

Öntsük a keveréket egy kisebb edénybe, és közepes hőfokon főzzük néhány percig, amíg egy nagyon sűrű, nyúlós és sima textúrájú krémet kapunk.

A legjobb, ha azonnal felhasználjuk, de egy légmentesen zárható edényben hűtőben néhány napig eláll. Ebben az esetben azonban jobban besűrűsödik, és kevésbé nyúlik majd.

Pizzához, szendvicshez vagy bármi máshoz olyan mennyiséget használjunk belőle, mint amennyit a hagyományos mozzarellából használnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük