Házi vaníliaszósz 10 perc alatt: tej és tojás nélkül készül
A vaníliasodó csupa növényi hozzávalóból is mennyei, ráadásul elkészíteni is könnyebb, mint a tojásos változatát.
A vaníliasodó az egyik legjobb dolog, ami az almás rétessel, az aranygaluskával vagy a mákos gubával történhet. Akkor sincs ok a pánikra, ha tej- és tojásmentesen kell elkészítened, hiszen mindössze 10 perc alatt így is tökéletes végeredményt kaphatsz.
Az elkészült szószt pedig a fent említett desszertek mellett leveles tésztás sütemények, tartok vagy torták kiegészítőjeként is felhasználhatod, és ha szeretnéd, akkor az alapot a vanília mellett csokival, karamellel vagy citrommal is ízesítheted.
Vegán vaníliaszósz
Hozzávalók 3 adaghoz
- 300 ml szójaital vagy más növényi tejalternatíva
- 200 ml kókuszkrém vagy más növényi krém
- 40 g kukoricakeményítő
- 60 g cukor
- 1 csipet kurkuma (a színezéshez)
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai vagy 2 tk. vaníliakivonat
- 2 cm-nyi biocitrom vékonyan levágott héja
Elkészítés:
A folyékony hozzávalókat keverjük csomómentesre a keményítővel, cukorral és a kurkumával, majd adjuk hozzá a vaníliát és a citromhéjdarabot.
Közepes hőfokon forraljuk fel, és folyamatos kevergetés mellett várjuk ki, amíg besűrűsödik. Ez 2-5 percet is igénybe vehet.
Vegyük le a tűzről, és további 1 percig kevergessük. Használjuk tetszés szerint.
-
2024-04-16 10:16:01
-
2024-04-16 09:32:02
-
2024-03-31 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!