Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
Egy másik tálban a növényi vajalternatívát keverjük fehéredésig a cukorral, kisebb adagokban keverjük hozzá a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és a piros ételszínezéket, végül pedig forgassuk bele a lisztes keveréket.
Takarjuk le a tálat fóliával, és legalább 2 órát pihentessük hűtőben. A lényeg, hogy a tészta eléggé megdermedjen ahhoz, hogy golyókat formázzunk belőle.
Ha ez megtörtént, vegyük ki a hűtőből, és szaggassunk a tésztából evőkanálnyi mennyiségeket, formázzunk belőlük golyókat, és alaposan hempergessük meg a porcukorban. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg a kekszeket. (Ha nem férnek rá egy tepsire, akkor ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.)
Vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk a tepsin hűlni, majd teljes kihűlésig helyezzük át őket hűtőrácsra.