Gyönyörű vörös bársony keksz: ezt készítsd, ha egyszerűsítenél

18
Nyomtatás
Voros-barsony-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a vörös bársony keksz az egyik legkülönlegesebb desszert, amelyet az ünnepi időszakra készíthetsz, és mindössze 30 perc munka van vele!

Ha egy mutatós és nem megszokott ünnepi desszertet keresel, akkor ez a vörös bársony keksz lesz a befutó. A tortával ellentétben gyorsan és egyszerűen készül, így akár időszűkében is összedobhatod. Mint minden pöfetegkeksz, belül ez is puha és kissé ragacsos, a különlegességét pedig a felszínén végighúzódó repedések adják.

Ahhoz, hogy ezeket létrehozd, nincs más dolgod, mint sütés előtt a nyers tésztát porcukorba forgatni, és ahogy a hő hatására megnő a térfogata, karakteres minta rajzolódik ki rajta. Ez a változat vegán, azaz nem tartalmaz sem tojást, sem pedig tejtermékeket.

Vörös bársony keksz

Voros-barsony-keksz

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 350 g finomliszt
  • 25 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0.5 tk.
  • 200 g szobahőmérsékletű növényi vajalternatíva
  • 200 g cukor
  • 200 g kókuszjoghurt
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 ek. almaecet vagy citromlé
  • 1 ek. piros ételszínezék
  • 150 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

Egy másik tálban a növényi vajalternatívát keverjük fehéredésig a cukorral, kisebb adagokban keverjük hozzá a kókuszjoghurtot, a vaníliakivonatot, a citromlevet és a piros ételszínezéket, végül pedig forgassuk bele a lisztes keveréket.

Takarjuk le a tálat fóliával, és legalább 2 órát pihentessük hűtőben. A lényeg, hogy a tészta eléggé megdermedjen ahhoz, hogy golyókat formázzunk belőle.

Ha ez megtörtént, vegyük ki a hűtőből, és szaggassunk a tésztából evőkanálnyi mennyiségeket, formázzunk belőlük golyókat, és alaposan hempergessük meg a porcukorban. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük meg a kekszeket. (Ha nem férnek rá egy tepsire, akkor ismételjük meg a folyamatot a maradék tésztával.)

Vegyük ki a sütőből, 10 percig hagyjuk a tepsin hűlni, majd teljes kihűlésig helyezzük át őket hűtőrácsra.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon