Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús

3
Nyomtatás
Vörösboros csirkepörkölt cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pörkölt a magyar konyha kedvence, amit érdemes bográcsban készíteni. A sűrű szaft kedvéért pedig pucolj sok hagymát!

Pörköltfélékben bővelkedik a hazai gasztronómia, ilyen a bakonyi sertésszelet, csirkepaprikás, tejfölös csirkepörkölt, marhapörkölt és még bőven lehetne sorolni. Tájegységenként és háztartásonként is eltérően készül a pörkölt, az azonban biztos, hogy sok hagyma kell alá, mert ez az étel lelke, ettől lesz sűrű a szaftja.

Így kínáld!

A tunkolós fogás mellé nokedli dukál, de tarhonya vagy más tészta is kerülhet mellé, sőt, ha időd engedi, krumpligombóccal kínálva próbáld ki. A savanyúságról se feledkezz meg, így tálalva teljes az ízélmény.

Vörösboros csirkepörkölt

Vörösboros csirkepörkölt ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 fej hagyma
  • kevés olaj vagy zsír
  • 1 darab paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 80 dkg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 dl víz
  • 2 dl vörösbor
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon vagy zsíron dinszteljük üvegesre.

Ezután keverjük hozzá a tetszőlegesen felvágott paprikát és paradicsomot, és 3-4 percig dinszteljük, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát. Ezután adjuk hozzá a tetszés szerint felvágott húst, és pirítsuk 10-15 percig.

A pörköltet fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával, és öntsük fel vízzel, borral.

A pörköltet főzzük addig, míg a hús megpuhul, a szaftja sűrű lesz (körülbelül 40-45 perc). Ha szükséges, a főzés során elpárolgott folyadékot pótoljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon