Szaftos húsgolyó krémes, tejszínes szószban: tésztával tartalmas főétel
Nincs vele sok munka, de isteni finom ez a szaftos húsgolyó, amelyben a parmezán sajt íze dominál.
Ha a népszerűbb disznó- vagy marhahús helyett inkább szárnyasból készítenél fasírtot, próbáld ki az alábbi receptet! Hiába pulykahúsról van szó, nagyon szaftos és ízletes lesz, ugyanis a tojás mellé görög joghurt, a hús mellé pedig parmezán és rengeteg zöldfűszer kerül.
Akkor lesz a legfinomabb a végeredmény, ha friss zöldfűszerrel dolgozol, de ha nem jutsz hozzá, 1-1 tk. szárítottra cserélheted.
A kész fasírtot sütőben is megsütheted, a pontos hőfokot alább olvashatod, de serpenyőben is megpiríthatod a húsgolyókat. Utóbbihoz annyi olajat melegíts, hogy éppen ellepje a serpenyő alját, majd több részletben, nagyjából 5-7 percig süsd a golyókat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A hagymákat pucoljuk meg, a vöröset és a fokhagymát is reszeljük egy nagy tálba. Adjunk hozzá minden más alapanyagot, majd gyúrjunk belőle egynemű masszát.
Enyhén vizes kézzel formázzunk a masszából kb. diónyi golyókat.
Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük le a tetejüket olajjal.
Toljuk a sütőbe 18-20 percre, vagy míg a közepük át nem sül teljesen.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu