
Így nem fog összeesni a házi tejszínhab: bevált tippet mutatunk
A tökéletes tejszínhab elkészítése nemcsak a szerencsén, hanem a megfelelő technikán is múlik. Olyan tippet mutatunk most, amivel biztosan nem fog összeesni a házi tejszínhab.
A tökéletes tejszínhab elkészítése nemcsak a szerencsén, hanem a megfelelő technikán is múlik. Olyan tippet mutatunk most, amivel biztosan nem fog összeesni a házi tejszínhab.
Biztosan veled is megtörtént már, hogy véletlenül kilöttyintetted a vörösbort akár magadra, akár a terítőre vagy a kanapéra. Bosszantó baki ez, hiszen nem könnyű eltávolítani a foltot, de most mutatunk néhány bevált trükköt!
A kuszkusz főzése nem bonyolult, de megvannak a maga titkai. Ezúttal mutatunk egy bevált és mindössze néhány perces tippet!
A hűtőben keletkező szagok biztosan nem ismeretlenek a számodra: van, amin lehet segíteni egy alapos szelektálással, de van, amihez ennél több kell. Cikkünkben most 3 bevált tippet mutatunk a titokzatos hűtőszagok megszüntetésére!
A mosogatógép használata és tisztán tartása nem egy hű, de nagy dolog, ha egyszer már átrágtad magad a használati utasításon. Cikkünkben most a legalapvetőbb lépéseket szedtük össze, hogy egyfajta útmutatóként tudjunk a segítségedre lenni.
A tökéletesen omlós, szaftos sült hús titka a megfelelő előkészítésben és a sütés során alkalmazott technikákban rejlik. Most egy egyszerű nagyiféle praktikát veszünk elő, melytől garantáltan csodás lesz a sült!
Amikor sütemény sütésére adod a fejedet, általában az előkészületek és a hőfok a két legnagyobb mumus, ami összekavarhatja a receptet. Ezért adunk egy kis segítséget, hogy még könnyebben süthesd tökéletesre a süteményeidet!
Tűzhely és tűzhely között is rengeteg a különbség. Fontos, hogy tudd, melyik felületen milyen edényt használhatsz, és milyet nem javallott. Ezúttal az indukciós főzőlapot vesszük górcső alá.
A használt olaj újrahasznosítása és megfelelő tárolása ma már rendkívül fontos és hangsúlyos része a környezetvédelemnek. Ökológiai lábnyomodat pedig most te is csökkentheted, ha elolvasod az alábbi tippeket!
A banánról elsőre biztosan neked is az íves formája és a sárga színe jut az eszedbe. Aztán eltelik pár nap, és a banánon barna foltok jelennek meg, a színe megfakul, az állaga krémes lesz. Most mutatunk néhány tippet, hogy minél tovább megőrizhesd a banán frissességét!
A hagyma dinsztelése sokunk számára lehet mumus. Hogyan és meddig, milyen trükkökkel készítsük, hogy tényleg puha legyen, és ne maradjon nyers, de ne is égjen le. Ezúttal ehhez mutatunk most néhány bevált tippet!
Biztosan te is odavagy a sült szalonnáért, viszont nem biztos, hogy szereted, ha sütés közben felkunkorodik, vagy ha nem sül igazán ropogósra. Most mutatunk pár bevált tippet, hogy megalkothasd a tökéletes sült szalonnát!
Alaplé, zöldség, tészta vagy rizs hozzáadása is segíthet, ha véletlenül megborult a só a kezedben a leves készítése közben.
A tortaforma előkészítése az egyik legfontosabb része a sütésnek. Ezúttal azt mutatjuk meg, hogy hogyan bánj a sütőpapírral bosszúság és időpazarlás nélkül.
A kenyér akkor az igazi, ha friss, kívül ropogós, belül pedig puha. Ehhez azonban tudnod kell, hogyan kell megfelelően tárolni, és hogyan nem szabad.
Te is biztosan szembesültél már vele, hogy vágtad volna fel a húst vagy a zöldséget, de a kés éle már csak árnyéka volt önmagának, neked pedig szenvedéssé vált a szeletelés. Most megmutatjuk, hogyan használd biztos kézzel a késélezőket!
Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy recepthez nem volt szükséged a feltört tojások összes sárgájára. Ahelyett viszont, hogy kidobnád a folyékony aranyként is ismert tojássárgáját, inkább mutatunk 4 remek tippet, hogyan tudod hasznosítani!
A tésztás fogások nagy népszerűségnek örvendenek az egész világon. Sok háztartásban gyakran készül tészta, és előfordulhat, hogy marad is belőle. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan érdemes újramelegíteni!
A linzer és a keksz dekorálása általában egy szórakoztató és kreativitást igénylő művelet. Cikkünkből most megtudhatod, hogy milyen technikákkal, hozzávalókkal dekorálhatod őket egyszerűen vagy éppen gyorsan.
Biztosan te is találkoztál már azzal a fanyar szaggal és bosszúsággal, amit a romlott hagyma okoz. Sok zöldséggel ellentétben a hagymák viszonylag sokáig elállnak, feltéve, hogy betartasz néhány alapvető tárolási szabályt.
Meglepő, de semmi esetre sem mulatságos, hogy bizony az alufólia nem csak csomagolásra való. Tudtad, hogy amellett, hogy az ételmaradékokat segít frissen tartani, tisztításra is használhatod a konyhában?
Ősszel, a sütőtök szezonjában járva, hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a töknek nemcsak a húsa értékes, hanem a magjai is. Most megtudhatod, hogyan készíthetsz belőle gyors ropogtatnivalót.
@sobors.hu