Fehérjebomba palacsinta csicserilisztből: jobb reggelit nem is kívánhatsz
A fehérjedús lisztből készült palacsinta remek választás, ha kiadós reggelire vágysz: a csicseriborsó mellett spenót és sok fokhagyma is gazdagítja.
Ez a tartalmas reggeli muffin csupa zöldségből és csicseriborsóból készül, és annyira szaftos, hogy lehetetlen abbahagyni. A csicseri rendhagyó módon liszt formájában kerül a tésztába: ezt akár otthon is elkészítheted száraz csicseriborsóból, ha van egy jó teljesítményű robotgéped, azonban választhatod az egyszerűbb és biztosabb módszert, és készen is megveheted nagyobb szupermarketekben és bioboltokban.
Az alapot a spenót mellett szinte bármilyen zöldséggel feldobhatod, jól áll neki a répa, a paprika, a zöldhagyma, a zöldborsó, az aszalt paradicsom és a spárga is. Ami pedig a fűszerezést illeti, szintén szabadjára engedheted a fantáziádat: a bazsalikom, a kakukkfű, az oregánó mind remek választás lehet. Amit viszont mindenképp használj hozzá, az a fekete Himalája-só, azaz a Kala Namak, amelytől – kéntartalma miatt – főtt tojásra emlékeztető ízt kap a muffin.
Egy nagyobb tálban keverjük össze a csicserilisztet, a sütőport, a sörélesztőt, a fokhagyma-granulátumot, a mediterrán fűszereket, a fekete Himalája-sót és a kurkumát.
Keverjük hozzá a növényi italt, majd tegyük félre 5-10 perce, amíg a massza kissé besűrűsödik.
Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, majd alapos keverés után kanalazzuk muffinformákba. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Hagyjuk a muffinokat szobahőmérsékletűre hűlni, és csak akkor szedjük ki őket a sütőformából.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu