Fehérjebomba palacsinta csicserilisztből: jobb reggelit nem is kívánhatsz

Csicseriborso-palacsinta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehérjedús lisztből készült palacsinta remek választás, ha kiadós reggelire vágysz: a csicseriborsó mellett spenót és sok fokhagyma is gazdagítja.

Ezt a sós reggelit a klasszikus amerikai palacsinta távoli rokonának is nevezhetjük, tökéletes opció, ha egy tartalmas fogással indítanád a napot. A kettő között azonban lényeges különbség van: míg az amerikai verzió magas szénhidrát- és cukortartalma miatt leginkább desszertnek tekinthető, addig a csicseriborsós egy teljes értékű főétkezésnek számít.

A palacsinta legfontosabb összetevőinek – csicseriborsóliszt és bébispenót – köszönhetően ugyanis egyszerre tartalmas és tápláló, magas a fehérje- és a rosttartalma, és még vasból is nagy adag található benne. Mindezek mellett pedig csak növényi hozzávalókat tartalmaz, így vegánként is bátran fogyaszthatod.

Csicserilisztes palacsinta

Csicseriborso-palacsinta

Hozzávalók 4 személyre

  • 120 g csicseriborsóliszt
  • 1 csapott tk fekete Himalája-só (Kala Namak)
  • 1 csipet frissen őrölt fekete bors
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk curry-fűszerkeverék vagy más fűszerek
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 250 ml víz
  • 120 g kókuszjoghurt
  • 150 g spenót
  • kevés olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat és a fűszereket, majd adjuk hozzá a vizet és joghurtot. Keverjük csomómentesre, és tegyük félre 15 percre, hogy a massza kissé besűrűsödjön. (Ha nagyon sűrűvé válna, adjunk hozzá még egy kevés vizet.)

Közben hevítsünk fel egy serpenyőt, és kevés olívaolajon, 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot. Egy fakanál segítségével tépkedjük apróbb darabokra, majd keverjük a csicseriborsós tésztába.

Ugyanabban a serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat, és merőkanál segítségével adagoljunk bele kevés tésztát, 8-10 cm-es korongokat formázva. Vegyük a hőfokot közepesre, és oldalanként süssük a palacsintákat 2-3 percig, vagy amíg aranybarnák és illatozóak nem lesznek.

Szedjük tányérra, és zöldségekkel vagy a kedvenc mártogatósainkkal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük