Krémes karfiolcurry csicseriborsóval: indiai ebéd húsmentesen
Ez a curry a karfioltól kapja a karakteres ízét, a csicseriborsótól pedig tartalmas és fehérjedús lesz: szuper opció ebédre és vacsorára is.
A curry Délkelet-Ázsia egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elkészíthető étele, sokszínűsége révén pedig szinte minden diétába beilleszthető. Most egy könnyed zöldséges változatot mutatok, amely biztosan nem terheli meg a gyomrodat, mégis tápláló, rostban és növényi fehérjékben gazdag.
Két fő alapanyaga a karfiol és a csicseriborsó, amelyek egy gazdagon fűszerezett paradicsomos szószban főnek puhára. Végül pedig sűrű kókusztej is kerül bele, amelytől szuper krémes lesz a curry. Ha nem tudsz beszerezni konzerves változatot, akkor használj helyette dobozban kapható kókuszkrémet. Az egyszerű kókuszitalt ebben az esetben mellőzd, mert nem elég sűrű ehhez az ételhez.
Karfiolcurry csicseriborsóval
Hozzávalók 4 személyre
- 1 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 5 cm gyömbér apróra vágva
- 2 ek sárga currypaszta
- 1 közepes fej karfiol rózsáira szedve (500 g)
- 1 ek garam masala fűszerkeverék
- 2 tk őrölt kömény
- 0.5 tk szárított chilipehely (opcionális)
- 1 tk só
- 0.5 tk bors
- 400 g konzerves paradicsom
- 400 ml konzerves kókusztej
- 1 db konzerves csicseriborsó leszűrve (400 g)
- 0.5 db lime leve
- 1 csokor friss koriander apróra vágva
- a tálaláshoz párolt rizs
Elkészítés:
Az olajon 2-3 perc alatt dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és együtt is pirítsuk 1 percig.
Adjuk hozzá a currypasztát, a karfiolt, a fűszereket, sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a paradicsommal és a kókusztejjel. Alacsony hőfokon, fedő alatt rotyogtassuk 20-25 percig, vagy amíg a karfiol már majdnem készen van, majd adjuk hozzá a csicseriborsót is, és főzzük együtt is további 5 percig.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lime levét és a friss koriandert, majd párolt rizzsel fogyasszuk.
-
2024-05-12 09:28:01
-
2024-03-20 06:32:01
-
2024-03-07 06:30:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!