Ropogós hagymakarikák házilag: bő olaj helyett sütőben sül

ropogos-hagymakarika
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Van élet a fritőzön túl is, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez a receptünk. Ezúttal ropogós hagymakarikákat készítettünk, és mindezt a sütőben.

Aki sütött már hagymakarikát, az általában a klasszikus, bő olajban készült megoldást szokta választani. Ezúttal azonban zsiradéktakarékosan alkotjuk meg a legropogósabb hagymát, amit valaha ettél!

Attól pedig, hogy a karikák esetleg letapadnak a tepsiben vagy a sütőpapíron, többé nem kell félned, hiszen egy apró trükkel ennek is elejét veheted.

Tipp

Ha a felvert tojásfehérjébe egy kis majonézt teszel, az úgy fogja vonzani magához a panírt, mint méheket a friss méz, vagy a palacsinta a lekvárt. Így nem fog letapadni a hagymakarika bundája a tepsiben.

Ropogós hagymakarikák házilag

ropogos-hagymakarika

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 fej nagy vöröshagyma
  • 90 g liszt
  • 1 tk
  • 0.5 kk bors
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 ek majonéz
  • 100 g zsemlemorzsa
  • olajspray a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 210 fokra.

Egy nagy tepsit spricceljünk be olajjal, vagy óvatosan kenjünk ki.

A hagymákat tisztítsuk meg, majd vágjuk fel 1,5 cm-es karikákra.

A felkarikázott hagymát tegyük bele egy tál vízbe.

Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a borsot.

Egy másik tálban keverjük habosra a tojásfehérjét és a majonézt.

A zsemlemorzsát tegyük egy harmadik tálba.

A hagymakarikákat vegyük ki a vízből és csepegtessük le.

Ezután rögtön tegyük bele a lisztbe, és alaposan forgassuk meg benne. Ezután mehet bele a tojásfehérjés keverékbe, amelyben szintén jól forgassuk meg, nehogy kimaradjon akár csak egy kis rész is.

Végül hempergessük bele a zsemlemorzsába, óvatosan nyomkodjuk is bele a prézlit, majd tegyük az előkészített tepsibe a bepanírozott hagymakarikákat.

Ízlés szerint a karikákat is bepermetezhetjük olajjal, majd előmelegített sütőben süssük őket 10 percig, amikor is megfordítjuk őket és további 5 percig sütjük, amíg aranybarna színt nem kapnak.

A legjobb ízélmény érdekében a sütést követően mielőbb tálaljuk, amíg még frissek és a ropogósak!

Melléjük kínáljunk bátran valamilyen mártogatóst is, de akár magában is ehetjük.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon