Így készül az aranybarna, ropogós burgonyakrokett: olvadt sajt van a közepén
A krokett simán, minden extra nélkül is az egyik legfinomabb köret, ráadásul egyáltalán nem olyan időigényes az elkészítése, mint azt sokan gondolják.
Krokett nem csak krumpliból készülhet, rizsből és tojásból is izgalmas receptek születnek. A rizskrokett az olasz konyha büszkesége, mely maradék rizottóból is kivitelezhető. A finomság masszáját érdemes fűszerekkel és zöldségekkel gazdagítani, úgy sokkal ízletesebb.
Az egyszerű rizskrokett most főtt tojással felturbózva került a tányérra. Tartalmas és ízletes, mely mártogatóssal kínálva remek választás, de salátával vagy húsok mellé is kipróbálható. Ha dúsítanád még a masszát, akkor tonhalkonzervet is forgathatsz hozzá.
Készítsünk rizst a szokásos módon, vagy használjunk maradékot.
A tojást (5 darab) főzzük keményre, hűtsük le, majd reszeljük le vagy vágjuk apróra.
A rizst keverjük össze a főtt tojással, sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel, reszelt sajttal, liszttel és a nyers tojással (1 darab). Ezután a rizst fedjük le, tegyük hűtőbe 20-30 percre.
A rizsmasszából formázzunk tetszés szerinti golyókat vagy hengereket, majd forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, és bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu