A legjobb coleslaw-öntet: el sem hiszed, mennyire krémes

Coleslaw-ontet-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha mesésen krémes, ízes és felesleges adalékanyagoktól mentes öntetet szeretnél, akkor készítsd magad: pofonegyszerű, és rögtön mehet a káposztára!

A coleslaw, azaz az ikonikus amerikai káposztasaláta sokak kedvenc nyári csemegéje, hiszen a grillszezonban remekül beilleszthető grillezett és sült fogások mellé. Mint a legtöbb ételből, ebből a krémes salátaöntetből is érdemes a házilag készültet választani, hiszen csak 5 perc vele a munka, de az íze minden boltit leköröz.

Ráadásul előre is elkészítheted, hűtőben több napig is eláll, és fogyasztás előtt csak annyi lesz a dolgod, hogy összeforgasd a káposztával vagy más tetszőleges zöldséggel. 

A legjobb coleslaw-öntet

Coleslaw-ontet-vegan

Hozzávalók 4 személyre

  • 170 g vegán majonéz (vagy majonéz)
  • 2 ek almaecet
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 ek juharszirup
  • 1 tk zellermag
  • 0.25 tk
  • 1 csipet frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kisebb tálban keverjük össze a hozzávalókat.

Öntsük 600-700 gramm coleslaw-salátakeverékre vagy más tetszőleges leveles zöldségre.

A maradékot kanalazzuk légmentesen zárható tárolóba, hűtőben 1 hétig eláll.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük