Almás, hagymás sertésszelet: egyszerűen készül az ízletes fogás

10
Nyomtatás
Almás hagymás sertésszelet cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A hagymával és almával puhult sertésszelet ízletes, szaftos fogás, amit egyszerű elkészíteni, kezdőknek is sikerülni fog.

Az alma remekül illik húsok mellé, ha eddig még nem próbáltad, akkor érdemes ezt a receptet letesztelned, amelyben a sertéskarajjal együtt puhul a gyümölcs.

Csak bátran a fűszerekkel!

A receptben nincsenek túlgondolva a fűszerek, de bátran tovább lehet gazdagítani: elfér még benne a rozmaring, oregánó, majoránna, borsikafű vagy egy teáskanálnyi mustár, amelytől sokkal pikánsabb az íze. Az elkészült fogás mellé kínálj tört krumplit vagy rizst.

Almás, hagymás sertésszelet

Almás hagymás sertésszelet ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet sertéskaraj
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 2 fej lila hagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • 2 darab babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 darab alma
  • 1 dl tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki (a klopfolás ízlés kérdése, ennél a receptnél jobb, ha vastagabb a hús), majd fűszerezzük mindkét oldalát sóval és borssal.

Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a hússzeleteket mindkét odalukon süssük 2-3 percig. Amikor megsült, szedjük tányérra és tegyük félre.

A serpenyőbe, amelyben a hús pirult, dobjuk a tetszőlegesen felvágott hagymát, és dinszteljük 4-5 percig, ezután öntsük fel fehérborral, majd 1-2 perc múlva helyezzük bele a hússzeleteket, és adjuk hozzá az alaplevet. Ezután jöhet a babérlevél, fokhagyma, a kakukkfű és az almaszeletek.

Az almás húst 30-40 percig alacsony láng felett főzzük készre. Ha szeretnénk, akkor a főzési idő utolsó 5-10 percében tejszínt is adjunk az ételhez.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon