Ünnepi vadas sertéskarajból: így készítve lesz ellenállhatatlan
A vadas tökéletes karácsonyi fogás, mely akkor az igazi, ha a szósz selymes, a hús pedig omlós. Így készítve garantált a siker.
Az alma remekül illik húsok mellé, ha eddig még nem próbáltad, akkor érdemes ezt a receptet letesztelned, amelyben a sertéskarajjal együtt puhul a gyümölcs.
A receptben nincsenek túlgondolva a fűszerek, de bátran tovább lehet gazdagítani: elfér még benne a rozmaring, oregánó, majoránna, borsikafű vagy egy teáskanálnyi mustár, amelytől sokkal pikánsabb az íze. Az elkészült fogás mellé kínálj tört krumplit vagy rizst.
A hússzeleteket, ha szeretnénk, kicsit klopfoljuk ki (a klopfolás ízlés kérdése, ennél a receptnél jobb, ha vastagabb a hús), majd fűszerezzük mindkét oldalát sóval és borssal.
Egy magas falú serpenyőben forrósítsunk kevés olajat, majd a hússzeleteket mindkét odalukon süssük 2-3 percig. Amikor megsült, szedjük tányérra és tegyük félre.
A serpenyőbe, amelyben a hús pirult, dobjuk a tetszőlegesen felvágott hagymát, és dinszteljük 4-5 percig, ezután öntsük fel fehérborral, majd 1-2 perc múlva helyezzük bele a hússzeleteket, és adjuk hozzá az alaplevet. Ezután jöhet a babérlevél, fokhagyma, a kakukkfű és az almaszeletek.
Az almás húst 30-40 percig alacsony láng felett főzzük készre. Ha szeretnénk, akkor a főzési idő utolsó 5-10 percében tejszínt is adjunk az ételhez.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu