Ropogós répasaláta mézes-mustáros öntettel: könnyed köret az ünnepi húsok mellé
A répa sokkal több, mint leveszöldség, ha szeretnéd, sütőben is megsütheted, sütitésztába is keverheted, de könnyed salátát is készíthetsz belőle.
A legtöbb répából készült saláta gyorsan és egyszerűen készül, az édes zöldség pedig nem igényel különleges fűszerezést, hiszen önmagában is ízes. A legjobb, ha frissen kerül a salátába, így a lehető legtöbb vitamint fogyaszthatod el vele.
Ennél az almás változatnál éppen így történik: apróra reszelt friss répa és alma alkotja, és mivel mindkét hozzávaló kellemesen aromás, kevés citromlé, só és bors is éppen elég ahhoz, hogy egy finom salátát hozz ki belőlük. Fogyaszd önmagában előételként, köretként vagy akár savanyúság helyett.
Egy tálban keverjük össze a saláta összes hozzávalóját, és alaposan forgassuk össze. (Fontos, hogy reszelés után azonnal locsoljuk le az almát a citromlével, különben megbarnul.)
A salátát azonnal fogyaszthatjuk, de ahhoz, hogy igazán összeálljanak az ízek, a legjobb, ha 1-2 órát hűtőben pihentetjük.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu