Aranybarna röszti kínai kellel keverve: tejföllel megkoronázva kínáld

4
Nyomtatás
Aranybarna zöldséges röszti cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A régi kedvenc sárgarépával és kínai kellel felturbózva készül: jólesik magában, és köretként is kínálható.

Röszti, lapcsánka és még jó néhány név, ahogy tájegységenként ismerik a finomságot. A röszti hagyományosan krumpliból készül. Van, aki vastagabb lepénykéket készít, míg más vékonyan, ropogósabbra süti. Bárhogy is legyen, ez a finomság igazi örök kedvenc, ami sosem merül feledésbe. Az egyszerű étel receptjével érdemes kísérletezni, feldobni egy kis plusszal a megszokottat.

Káposztával is finom

A krumplis masszát most izgalmasabbá varázsoltam sárgarépával és kínai kellel, ami helyett káposztát is használhatsz. A massza fűszerezéséhez a jó sok őrölt bors és fokhagyma kötelező, de még egy kis mustárral is pikánsabbá tehető. Készítsd el, kínáld magában, tejföllel, sajttal, vagy köretként húsok mellé is tökéletes.

Aranybarna zöldséges röszti

Aranybarna zöldséges röszti ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg krumpli
  • 2 darab sárgarépa
  • 30 dkg kínai kel vagy káposzta
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 darab tojás
  • szükség szerint liszt
  • olaj a sütéshez

Tálalás:

  • tejföl ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit és sárgarépát reszeljük le.

A megtisztított kínai kelt vékonyan csíkozzuk fel. Ha káposztával dolgozunk, akkor reszeljük le.

Az előkészített zöldségeket keverjük egybe. Ezután adjuk a zöldségekhez a sót, borsot, fokhagymát, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz. (A lisztet evőkanállal adagoljuk.)

A bekevert masszát kis lepények formájában süssük szép aranybarnára.

A zöldséges röszti finom magában, de tejföllel és sajttal megkoronázva is kínálható.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon