A kaprot aprítsuk finomra, a fokhagymát hámozzuk meg, vágjuk finomra. A babot szűrjük le, öblítsük át, csöpögtessük le.
Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben forrósítsuk fel az olajat. Dobjuk rá a fokhagymát, majd 1-2 percig pirítsuk, míg illatozni nem kezd. Szórjuk rá a kurkumát, majd fél perc múlva adjuk hozzá a babot is. Öntsük fel 1-2 deci vízzel, nehogy leégjen, majd szórjuk rá a kaprot, sót, borsot, keverjük egybe.
Alacsony lángon főzzük 5-10 percig, hogy összeérjenek az ízek, közben párszor keverjük át. Ha elfő a folyadék, pótoljuk a vizet, akkor jó, ha nem túl száraz és nem is folyós, inkább ragus az állaga.
Ha kész a babos ragunk, készítsünk benne egy fakanál hátuljával 4 mélyedést, és üssük oda a 4 tojást. Sózzuk, borsozzuk őket, majd közepes lángon süssük 3-4 percig, míg a fehérje megszilárdul, de a sárgája még folyós.
Locsoljuk meg citromlével, majd kínáljuk.