
Aranybarnára sült sajtgolyó: mindössze 3 hozzávalóra van szükség hozzá
Csak egybe kell keverni a hozzávalókat, utána indulhat a formázás és a sütés. Vigyázat, pillanatok alatt elfogy a finomság!
A különféle rántott snackek nem véletlenül népszerűek, hiszen a ropogós külső és az ízletes belső tökéletes kombinációt alkot. A rántott sajt, a hagymakarika, a krokett vagy akár a különféle zöldségfasírtok egyszerűek, gyorsan elkészíthetők. A brokkolis sajtgolyókat se hagyd ki!
A brokkoli rostban gazdag, tele van vitaminokkal, és tökéletesen harmonizál a sajt lágy, krémes állagával. A brokkolit érdemes párolni vagy rövid ideig főzni, majd alaposan lecsepegtetni és kinyomkodni belőle a felesleges nedvességet. Ha túl vizes marad, a golyók nehezen állnak össze, és sütés közben széteshetnek.
Ha tepsiben sütöd, nem szívja magát tele olajjal, de akár forró levegős sütőben is elkészítheted a finom falatokat. A különféle mártogatósok, szószok jól mennek hozzá!
A rózsákra szedett brokkolit tegyük forrásban lévő, sós vízbe, főzzük 3 percig, majd szűrjük le, és alaposan nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet. Aprítsuk finomra vagy törjük össze villával.
Keverjük össze a brokkolit, a reszelt sajtot, a tojást, a zsemlemorzsát, a lisztet és a fűszereket. Ha túl lágy lenne a massza, adjunk hozzá még egy kis zsemlemorzsát. Nedves kézzel formázzunk diónyi nagyságú golyókat.
Hempergessük meg a falatkákat először lisztben, majd enyhén felvert tojásban, végül zsemlemorzsában.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és rendezzük el benne a golyókat. Permetezzünk rájuk kevés olívaolajat, és toljuk forró sütőbe.
Süssük 20-25 percig 180 fokon, félidőben óvatosan forgassuk meg, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu