10 perces Cézár-öntet házilag: a saláta megkoronázása
Ennek a Cézár-öntetnek az előnye az elkészítési idejében rejlik, ráadásul nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot.
Noha a legegyszerűbb beugrani egy boltba és levenni a polcról egy Cézár-öntetet, ha teheted, inkább készítsd el te magad, frissen. Az öntet autentikus ízét nem más kölcsönzi, mint a szardellafilé, a tojás és az olívaolaj, így érdemes adni a minőségre.
A végeredmény pedig egyszerűen fenomenális lesz, főleg, ha ropogós római salátával, krutonnal vagy éppen parmenzán sajttal kísérve fogyasztod el.
Cézár-öntet házilag
Hozzávalók 12 adaghoz
- 6 db szardella
- 0.5 tk reszelt fokhagyma
- 0.75 tk só
- 1 db tojássárgája (nagy)
- 2 ek citromlé
- 1 tk citromhéj
- 1 tk dijoni mustár
- 0.25 tk őrölt fekete bors
- 110 ml extraszűz olívaolaj
- 3 ek reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A szardellafilét egy késpenge lapos felével nyomkodjuk egy vágódeszkához, hogy finom paszta jöjjön létre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, végül pedig a sót.
Ha elkészült a szardellapaszta, akkor egy közepes tálban keverjük össze a pasztát, a tojássárgáját, a citromlevet, a citrom reszelt héját, a mustárt és az őrölt fekete borsot.
Fokozatosan adagolva, lassan csurgatva keverjük hozzá az olívaolajat, egészen addig, amíg szép, sűrű és sima állagú nem lesz.
Ekkor keverjük hozzá a parmezán sajtot is, majd már mehet is a salátára, vagy akár a natúr csirkemell mellé is.
-
2024-04-11 10:32:02
-
2024-03-10 08:36:01
-
2024-01-30 08:52:01
Fotó forrása: Getty Images
Olvasd el ezt is!