10 perces Cézár-öntet házilag: a saláta megkoronázása

cezar-ontet
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennek a Cézár-öntetnek az előnye az elkészítési idejében rejlik, ráadásul nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot.

Noha a legegyszerűbb beugrani egy boltba és levenni a polcról egy Cézár-öntetet, ha teheted, inkább készítsd el te magad, frissen. Az öntet autentikus ízét nem más kölcsönzi, mint a szardellafilé, a tojás és az olívaolaj, így érdemes adni a minőségre.

A végeredmény pedig egyszerűen fenomenális lesz, főleg, ha ropogós római salátával, krutonnal vagy éppen parmenzán sajttal kísérve fogyasztod el.

Cézár-öntet házilag

cezar-ontet

Hozzávalók 12 adaghoz

  • 6 db szardella
  • 0.5 tk reszelt fokhagyma
  • 0.75 tk
  • 1 db tojássárgája (nagy)
  • 2 ek citromlé
  • 1 tk citromhéj
  • 1 tk dijoni mustár
  • 0.25 tk őrölt fekete bors
  • 110 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek reszelt parmezán sajt
Recept idők

Elkészítés:

A szardellafilét egy késpenge lapos felével nyomkodjuk egy vágódeszkához, hogy finom paszta jöjjön létre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, végül pedig a sót.

Ha elkészült a szardellapaszta, akkor egy közepes tálban keverjük össze a pasztát, a tojássárgáját, a citromlevet, a citrom reszelt héját, a mustárt és az őrölt fekete borsot.

Fokozatosan adagolva, lassan csurgatva keverjük hozzá az olívaolajat, egészen addig, amíg szép, sűrű és sima állagú nem lesz.

Ekkor keverjük hozzá a parmezán sajtot is, majd már mehet is a salátára, vagy akár a natúr csirkemell mellé is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük