Krémes mogyoróvajas tészta chilivel: 15 perces receptet mutatunk

mogyorovajas-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hétköznapokba is belefér a meleg vacsora, ezt az ételt negyedóra alatt összedobhatod, és ízekben gazdag, tápláló fogást tehetsz az asztalra.

Villámgyors recept szinte semmi munkával? Ezt az ázsiai tésztaételt kötelező kipróbálnod, ha kedveled a pikáns ízeket! Amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is, csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, és tálalhatod is!

A különleges szósz alapját a mogyoróvaj képezi, ezt fokhagyma és gyömbér ízesíti, de nem hiányozhat belőle az ázsiai konyhában klasszikusnak számító szójaszósz és szezámolaj sem. Mivel egy elég erőteljes ízű és sűrű szósz lesz a végeredmény, vízzel érdemes picit hígítani, illetve egy kevés mézet is ajánlott keverni bele, hogy ellensúlyozd az alapanyagok sósságát.

Chilis, mogyoróvajas tészta

mogyorovajas-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g ázsiai tészta (tetszés szerint)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 1 ek olaj
  • 160 g krémes mogyoróvaj
  • 4 ek szójaszósz
  • 1 dl víz
  • 1 ek rizsecet
  • 1 ek szezámolaj
  • ízlés szerint chiliszósz
  • 1 ek méz
  • 0.5 tk chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.

Amíg fő, a fokhagymát pucoljuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk nagyon finomra. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, majd fél-1 percig pirítsuk, vigyázzunk, nehogy megégjen. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért is, azzal is pirítsuk 1 percig.

Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót: ha túl sűrű, több vizet is keverhetünk bele. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, ha szeretnénk, mehet bele 1-2 evőkanál chiliszósz, de a méz mennyisége is megemelhető.

A szószt húzzuk le a tűzről, majd forgassuk egybe a tésztával.

Mogyoróval és zöldhagymával megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük