Krémes mogyoróvajas tészta chilivel: 15 perces receptet mutatunk
A hétköznapokba is belefér a meleg vacsora, ezt az ételt negyedóra alatt összedobhatod, és ízekben gazdag, tápláló fogást tehetsz az asztalra.
Villámgyors recept szinte semmi munkával? Ezt az ázsiai tésztaételt kötelező kipróbálnod, ha kedveled a pikáns ízeket! Amíg kifő a tészta, elkészül a szósz is, csak össze kell melegíteni a hozzávalókat, és tálalhatod is!
A különleges szósz alapját a mogyoróvaj képezi, ezt fokhagyma és gyömbér ízesíti, de nem hiányozhat belőle az ázsiai konyhában klasszikusnak számító szójaszósz és szezámolaj sem. Mivel egy elég erőteljes ízű és sűrű szósz lesz a végeredmény, vízzel érdemes picit hígítani, illetve egy kevés mézet is ajánlott keverni bele, hogy ellensúlyozd az alapanyagok sósságát.
Chilis, mogyoróvajas tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 500 g ázsiai tészta (tetszés szerint)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek reszelt gyömbér
- 1 ek olaj
- 160 g krémes mogyoróvaj
- 4 ek szójaszósz
- 1 dl víz
- 1 ek rizsecet
- 1 ek szezámolaj
- ízlés szerint chiliszósz
- 1 ek méz
- 0.5 tk chilipehely
Elkészítés:
A tésztát főzzük meg a csomagoláson írtak szerint.
Amíg fő, a fokhagymát pucoljuk meg, majd reszeljük le vagy vágjuk nagyon finomra. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a fokhagymát, majd fél-1 percig pirítsuk, vigyázzunk, nehogy megégjen. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért is, azzal is pirítsuk 1 percig.
Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót: ha túl sűrű, több vizet is keverhetünk bele. Melegítsük össze, majd kóstoljuk meg, ha szeretnénk, mehet bele 1-2 evőkanál chiliszósz, de a méz mennyisége is megemelhető.
A szószt húzzuk le a tűzről, majd forgassuk egybe a tésztával.
Mogyoróval és zöldhagymával megszórva kínáljuk.
-
2024-04-27 11:08:02
-
2024-03-07 09:36:01
-
2024-03-02 08:36:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!