Krémes spárgás tészta percek alatt: citromtól lesz üde az olasz fogás

Spargas-teszta-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a tavaszi spárgás tésztát a citrom teszi ellenállhatatlanná: annyira friss és izgalmas, hogy garantáltan minden falat elfogy belőle.

Ezt a tésztát a roppanós zöld spárga és a citrom teszi izgalmassá. Az egyszerű kinézet ellenére egy valódi ízbombáról van szó: a tésztára krémes, pikáns és frissítő szósz kerül, amelyről szinte el sem hiszed, mennyire finom, amíg meg nem kóstolod.

A citromszósz ugyanakkor nemcsak az ízekért felel, de általa a főzőkrémet is mellőzheted az ételből. Ehhez azonban ne felejts el egy keveset megőrizni a tészta főzővizéből, ugyanis a szósz ettől kapja meg a szükséges selymes állagát. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy mi mindenre tudod még használni az értékes főzővizet, akkor ebben a cikkünkben olvashatsz róla részletesebben.

Citromos-spárgás tészta

Spargas-teszta

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g spagetti vagy más hosszú száraztészta
  • 2 db közepes biocitrom
  • 60 ml olívaolaj + 2 ek.
  • só, bors
  • 1 tk dijoni mustár
  • 2 db közepes vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 5 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 1 köteg friss zöld spárga tetszőleges darabokra vágva (kb. 400 g)
  • 3 ek sörélesztőpehely
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényben forraljunk enyhén sós vizet, és főzzük benne al dentére a tésztát. Ne használjunk túl sok vizet, különben nem lesz elég magas a keményítőtartalma a krémesítéshez. Ha a tészta elkészült, leszűrés előtt őrizzünk meg a vízből 1 bögrényit.

Reszeljük le a citromokat, és tegyük félre.

A citromszószhoz keverjük össze a citromok levét az olívaolajjal, a mustárral, és sózzuk, borsozzuk.

Hevítsünk fel egy serpenyőt 2 ek. olívaolajjal, és 2-3 perc alatt dinszteljük meg benne a hagymát és a fokhagymát. Adjuk hozzá a spárgát és a reszelt citromhéj felét, kevés sót és borsot, majd 3-4 perc alatt pirítsuk roppanósan puhára. 

Adjuk hozzá a leszűrt tésztát, a citromszószt, a sörélesztőt és a megőrzött főzővíz felét, és alaposan keverjük össze. Folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá a víz maradék részét is, és addig főzzük, amíg egy krémes szósszá áll össze a folyadék, és befedi a tésztát.

Adjuk hozzá a citromhéj másik felét, a bazsalikomot és a petrezselymet, és további fél percig főzzük.

Azonnal, melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük