Isteni savanyúság cukkiniből - Rakd el télre a nyári zöldséget

cukkini savanyúság cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkini nemcsak egészséges, hanem elképesztően változatosan felhasználható zöldség is, soha nem lehet megunni.

A cukkini nagy kedvencem, nemcsak azért, mert egészséges, hanem mert nagyon sokoldalúan felhasználható, a főzeléktől kezdve a csokis süteményig minden készíthető belőle. Akár ki is ránthatod, a párizsi bunda nagyon jól áll neki, nem beszélve a rakottasakról vagy a nyár kedvencéről, a lecsóról, annak is a francia változatáról, a ratatouille-ról

A cukkini nemcsak egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, de magas víztartalma miatt hidratál is. Azért, hogy ne csak nyáron élvezhesd, el is teheted a kamrapolcra, akár úgy, ahogy az uborkát, savanyítva. 

Cukkinisavanyúság

cukkini savanyúság recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 2 kilogramm cukkini
  • 20 dekagramm cukor
  • 1 liter víz
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 400 milliliter ecet
  • 3 evőkanál fekete bors (egész)
  • 2 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Először sterilizáljuk az üvegeket, majd hagyjuk megszáradni őket. 

A cukkiniket mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk vékony karikákra vagy gyaluljuk le. 

A vizet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá az ecetet, a cukrot és a sót. Forraljuk fel, majd tegyük bele a cukkinikarikákat, főzzük 5 percig, majd vegyük le a tűzről. Szűrjük le a levet, tegyük félre.

Az üvegekbe tegyünk kaprot, majd jöhet a cukkini: osszuk szét egyenlően a zöldséget, a borsot és a fokhagymát az üvegek között, majd öntsük fel a főzőlével a cukkinit. Ízlés szerint a tetejére is tehetünk kaprot, majd légmentesen zárjuk le az üvegeket. Ha kicsit hűlt, tegyük száraz dunsztba, csavarjuk plédbe és hagyjuk pár napig benne.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük