Sült cukkini ropogós tésztabundában: egyszerű tempura percek alatt

Sult-cukkini-tempurabundaban-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Készíts könnyed és roppanós sült cukkinit, amelyhez az elronthatatlan tempuratésztát is mutatjuk.

Ha a tökéletes sült zöldség receptjét keresed, akkor ez a tempuratésztában sült cukkini a legjobb választás. A bunda könnyed, ropogós, a zöldség pedig éppen csak annyira puhul meg, hogy azért még roppan, amikor beleharapsz.

A tempura egy japán tésztabunda, amely nagyon hasonlít a hagyományos palacsintatésztához, és elkészíteni sem nehezebb. A sima búzaliszt mellett azonban szükség van hozzá 2 különlegesebb alapanyagra, amelyeket bármelyik szupermarketből beszerezheted. Az egyik a kukoricakeményítő, a másik pedig a rizsliszt, és természetesen a szénsavas ásványvizet vagy szódát se felejtsd ki a tökéletes levegős tésztához.

A végeredmény pedig egy szuper vendégváró, amely előételnek és mártogatósok mellé is remek.

Cukkini tempurabundában

Sult-cukkini-tempurabundaban

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 db közepes cukkini
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 35 g liszt
  • 10 g rizsliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 0.5 tk
  • 120 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit, majd vágjuk 3 darabba. Az így kapott hengereket daraboljuk tetszőleges vastagságú hasábokká. Tegyük félre.

A tempurához egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd 2 részletben öntsük hozzá a vizet, és keverjük csomómentesre.

Egy közepes edényben hevítsünk olajat (legalább 3 cm-nyi legyen).

Mártsuk a cukkinihasábokat a tésztába, majd óvatosan helyezzük a forró olajba, és közepes hőfokon süssük őket aranyszínűre (kb. 2-3 perc).

Szedjük őket egy papírtörlőre, és még melegen fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük