Így készül az indiai zöldségfasírt: cukkinis változatot mutatunk

3
Nyomtatás
Cukkinis-pakora-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az indiai cukkinis fasírt egy könnyed zöldséges fogás, amelyet aromás ázsiai fűszerek gazdagítanak, és szuper ropogósra sül.

Ha kedveled az indiai ízvilágú ételeket, akkor ebben a ropogós, cukkinis zöldségfasírtban sem fogsz csalódni. A pakora nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a zöldségek mellett sok fehérjét is tartalmaz.

Hagyományosan ugyanis búzából vagy más gabonaféléből készült liszt helyett csicseriborsóliszt kerül a fasírt masszájába, így természetesen gluténmentes a végeredmény.

Cukkinis pakora

Cukkinis-pakora

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 1 közepes cukkini
  • 3 púpozott ek. csicseriborsóliszt
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tk. friss gyömbér lereszelve
  • 2 kis zöld chili apróra vágva
  • 0.5 tk. őrölt kömény
  • 0.5 tk. őrölt koriander
  • 0.5 tk. kurkuma
  • 0.5 tk. garam masala
  • 1 csokor friss koriander apróra vágva
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le, hagyjuk néhány percig pihenni, majd nyomkodjuk ki belőle a folyadékot.

Adjuk hozzá a pakora összes hozzávalóját, és dolgozzuk egybe. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, tegyük félre néhány percre, és várjuk ki, amíg a cukkini egy kevés levet enged. Ha ezek után is sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál vizet.

Közben egy közepes lábasban hevítsünk olajat, és ha elég forró, óvatosan kanalazzuk bele a masszát. Ezeket a fasírtokat nem szükséges formázni, nyugodtan hagyjuk őket szabálytalan formájúra.

Közepes hőfokon süssük őket aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre. Ezzel az aromás korianderes szósszal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon