
Hosszan eltelít, tele van rostokkal, és szabályozza az étvágyat: 8 változatos fogás cukkiniből
A cukkini tápanyagban gazdag és sokoldalúan felhasználható zöldség, melynek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár.
Ha kedveled az indiai ízvilágú ételeket, akkor ebben a ropogós, cukkinis zöldségfasírtban sem fogsz csalódni. A pakora nemcsak finom, de egészséges is, hiszen a zöldségek mellett sok fehérjét is tartalmaz.
Hagyományosan ugyanis búzából vagy más gabonaféléből készült liszt helyett csicseriborsóliszt kerül a fasírt masszájába, így természetesen gluténmentes a végeredmény.
A cukkinit reszeljük le, hagyjuk néhány percig pihenni, majd nyomkodjuk ki belőle a folyadékot.
Adjuk hozzá a pakora összes hozzávalóját, és dolgozzuk egybe. Ha a massza túl sűrűnek tűnik, tegyük félre néhány percre, és várjuk ki, amíg a cukkini egy kevés levet enged. Ha ezek után is sűrűnek érezzük, keverjünk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Közben egy közepes lábasban hevítsünk olajat, és ha elég forró, óvatosan kanalazzuk bele a masszát. Ezeket a fasírtokat nem szükséges formázni, nyugodtan hagyjuk őket szabálytalan formájúra.
Közepes hőfokon süssük őket aranybarnára, majd szedjük papírtörlőre. Ezzel az aromás korianderes szósszal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu