Pompás sajttorta cukor nélkül: egyszerűen készül az alakbarát desszert

Cukormentes sajttorta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gusztusos desszert cukor nélkül készül, tökéletes bűnbeesés, ha épp diétázol, vagy a cukorfogyasztásod csökkentésére törekszel.

Édesen szép az élet, de nem árt mértéket tartani a cukorfogyasztásban. Igaz, nem könnyű a helyzet, ha az ember megőrül az édességekért. Szerencsére ma már széles a paletta, ha cukormentes desszerteket keresel.

Az egyszerű sajttorta alapja keksz, ami bármilyen cukormentes fajta lehet. A krémet eritrittel édesítettük, de ha nem szempont a teljes cukormentesség, akkor egy kevés mézzel dobd fel. A sütés nélkül készült torta mindenféle extra nélkül is finom, de érdemes kiegészíteni valamilyen szezonális gyümölccsel, úgy mutatósabb lesz.

Cukormentes sajttorta

Cukormentes sajttorta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 30 dkg cukormentes keksz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 80 g eritrit (por)
Recept idők

Elkészítés:

A cukormentes kekszet késes aprítóban törjük porrá, majd forgassuk egybe a vajjal. Ezután a darált kekszet nyomkodjuk egy 20 cm-es tortaformába.

A tejszínt verjük kemény habbá a fixálóval. A krémsajtot, az eritritet és a vaníliakivonatot keverjük habosra egy másik tálban, majd forgassuk bele a habot is. (Ha a hab nem elég kemény, 1 csomag zselatinnal lehet fixálni a krémet. A csomagoláson írtak szerint keverjük bele.)

A krémet simítsuk a kekszalapra, majd tegyük a hűtőbe néhány órára.

A cukormentes tortát tálalás előtt érdemes tetszőleges szezonális gyümölcsökkel díszíteni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük