A 8 legjobb paradicsomos recept - Az egyszerű szósztól a laktató főételig
Nyáron az igazi a paradicsom, édes és lédús, egy szelet vajas kenyeret is mennyeivé varázsol.
Nyáron van a saláták szezonja, ilyenkor mindent feldob a friss zöldségekből álló köret, még egy zsírosabb pörkölt vagy frissensült is könnyedebbnek érződik mellette. Alább egy szuper paradicsomsalátát mutatunk, amelynek az ecetes öntet a lelke.
A dresszing vörösborecet és olívaolaj keveréke, de igazán különlegessé a kiegészítők teszik, mint a mustár vagy az oregánó. A kapribogyó is kihagyhatatlan a salátából, nagyon jól passzol bele, és feldobja az alapot.
Igyekezz minél édesebb és érettebb paradicsommal dolgozni, de szerencsére nyáron nem lesz nehéz dolgod!
A paradicsomot mossuk meg, vágjuk karikákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A bazsalikomot mossuk meg, vágjuk durvára. A kapribogyót aprítsuk össze. Tegyük őket egy üvegtálba.
Az öntet hozzávalóit tegyük egy befőttesüvegbe, alaposan rázzuk össze.
Öntsük rá a dresszinget a zöldségekre, forgassuk össze. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors