Frissítő, színes paradicsomsaláta: a vörösborecetes öntet a lelke

17
Nyomtatás
paradicsomsalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a frissítő, ecetes paradicsomsaláta minden ételt a köbre emel, egyszerre édeskés, savanykás és pikáns, nem lehet betelni vele!

Nyáron van a saláták szezonja, ilyenkor mindent feldob a friss zöldségekből álló köret, még egy zsírosabb pörkölt vagy frissensült is könnyedebbnek érződik mellette. Alább egy szuper paradicsomsalátát mutatunk, amelynek az ecetes öntet a lelke.

A dresszing vörösborecet és olívaolaj keveréke, de igazán különlegessé a kiegészítők teszik, mint a mustár vagy az oregánó. A kapribogyó is kihagyhatatlan a salátából, nagyon jól passzol bele, és feldobja az alapot.

Igyekezz minél édesebb és érettebb paradicsommal dolgozni, de szerencsére nyáron nem lesz nehéz dolgod!

Ecetes-mustáros paradicsomsaláta

paradicsomsalata

Hozzávalók 6 adaghoz

Saláta:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej lila hagyma
  • 20 kisebb levél bazsalikom
  • 2 ek. apróra vágott kapribogyó

Öntet:

  • 60 ml extraszűz olívaolaj
  • 60 ml vörösborecet
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. oregánó
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mossuk meg, vágjuk karikákra. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony karikákra. A bazsalikomot mossuk meg, vágjuk durvára. A kapribogyót aprítsuk össze. Tegyük őket egy üvegtálba.

Az öntet hozzávalóit tegyük egy befőttesüvegbe, alaposan rázzuk össze.

Öntsük rá a dresszinget a zöldségekre, forgassuk össze. Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk.

Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon