Fűszeres csirkemell krumplis bundában: joghurtos páctól puha

7
Nyomtatás
Joghurtos, burgonyás bundában sült csirkemell cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A csirkemell a joghurtos, fűszeres páctól kellemesen omlós és ízletes lesz, szinte szétolvad a szájban. A krumplibunda pedig felteszi az i-re a pontot.

A rántott hús örök kedvenc, a hagyományos elkészítés helyett rengeteg új variáció vár kipróbálásra, melyek mind ízletesek a maguk módján. Érdemes játszani a hús fűszerezésével, és a bundával is megéri kísérletezni.

A joghurtos pácban készült csirkemell tökéletes hétvégi fogás. Este csak készítsd elő a húst, másnap jöhet a sütés. Az elkészítése kicsit macerás a krumplibunda miatt, de megéri rászánni az időt.

Sütési tipp

Ha a krumplis massza nem maradna a húson, miután a forró olajba helyezted, kanál segítségével tegyél rá még a masszából, így kicsit vastagabb lesz a husi ruhája. A sütésnél légy türelmes, rendesen süsd át, hogy a bunda alatt ne maradjon nyers a hús. Épp ezért érdemes vékony szeleteket vágni, és egy kis klopfolás sem árt.

Joghurtos, burgonyás bundában sült csirkemell

Joghurtos, burgonyás bundában sült csirkemell ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 400 g joghurt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 darab krumpli (közepes méretű)
  • 4 darab tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • kevés tej
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A húst vágjuk szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki.

A joghurtot öntsük keverőtálba, majd keverjük össze a sóval, borssal, chilipehellyel és a zúzott fokhagymával. Ezután a hússzeleteket forgassuk meg a joghurtos pácban és hagyjuk benne, lefedve tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a krumplit reszeljük le, adjunk hozzá sót és a tojásokat, majd a lisztet és a tejet is keverjük hozzá. (A tejből épp csak egy keveset, annyit, hogy lágy, palacsintamasszához hasonlót kapjunk.)

A joghurtos hússzeleteket forgassuk meg a krumplibundában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon