
Fűszeres csirkemell krumplis bundában: joghurtos páctól puha

A csirkemell a joghurtos, fűszeres páctól kellemesen omlós és ízletes lesz, szinte szétolvad a szájban. A krumplibunda pedig felteszi az i-re a pontot.
A rántott hús örök kedvenc, a hagyományos elkészítés helyett rengeteg új variáció vár kipróbálásra, melyek mind ízletesek a maguk módján. Érdemes játszani a hús fűszerezésével, és a bundával is megéri kísérletezni.
A joghurtos pácban készült csirkemell tökéletes hétvégi fogás. Este csak készítsd elő a húst, másnap jöhet a sütés. Az elkészítése kicsit macerás a krumplibunda miatt, de megéri rászánni az időt.
Sütési tipp
Ha a krumplis massza nem maradna a húson, miután a forró olajba helyezted, kanál segítségével tegyél rá még a masszából, így kicsit vastagabb lesz a husi ruhája. A sütésnél légy türelmes, rendesen süsd át, hogy a bunda alatt ne maradjon nyers a hús. Épp ezért érdemes vékony szeleteket vágni, és egy kis klopfolás sem árt.
-
2023-09-22 07:32:01
-
2023-08-19 07:52:01
-
2023-07-15 08:36:01
Joghurtos, burgonyás bundában sült csirkemell

Hozzávalók 6 személyre
- 1 kg csirkemell
- 400 g joghurt
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál chilipehely
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 darab krumpli (közepes méretű)
- 4 darab tojás
- 6 evőkanál liszt
- kevés tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst vágjuk szeletekre, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki.
A joghurtot öntsük keverőtálba, majd keverjük össze a sóval, borssal, chilipehellyel és a zúzott fokhagymával. Ezután a hússzeleteket forgassuk meg a joghurtos pácban és hagyjuk benne, lefedve tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap a krumplit reszeljük le, adjunk hozzá sót és a tojásokat, majd a lisztet és a tejet is keverjük hozzá. (A tejből épp csak egy keveset, annyit, hogy lágy, palacsintamasszához hasonlót kapjunk.)
A joghurtos hússzeleteket forgassuk meg a krumplibundában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!