5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes

3
Nyomtatás
mustaros-ontet
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Édes és csípős, mégis varázslatos mézes-mustáros öntetreceptet mutatunk, ami nemcsak salátaöntetként, de akár mártogatósként is megállja a helyét.

Ez a házi készítésű mézes, mustáros öntet egyszerre édes és csípős, miközben nagyon krémes, így bármilyen salátát feldobhatsz vele, de akár mártogatósnak, vagy sültekre csepegtetve is megállja a helyét.

Kevés hozzávalóból készül, és mindössze 5 perc elkészíteni. Kerül bele dijoni mustár, olívaolaj, friss citromlé, méz és fokhagymagerezd is.

Édes-mustáros öntet

mustaros-ontet

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 ek. dijoni mustár
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. citromlé
  • 1 ek. méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0.25 tk. tengeri só
  • ízlés szerint fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítsuk meg. 

Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a sót és a borsot, illetve préseljük rá a fokhagymát is.

Tegyük be a hűtőbe kb. 10 percre, hogy az ízek összeérhessenek.

Tálaljuk friss salátára öntve, vagy sült húsok mellé, de akár még mártogatósnak is ideális.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon