10 perces Cézár-öntet házilag: a saláta megkoronázása
Ennek a Cézár-öntetnek az előnye az elkészítési idejében rejlik, ráadásul nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot.
Ez a házi készítésű mézes, mustáros öntet egyszerre édes és csípős, miközben nagyon krémes, így bármilyen salátát feldobhatsz vele, de akár mártogatósnak, vagy sültekre csepegtetve is megállja a helyét.
Kevés hozzávalóból készül, és mindössze 5 perc elkészíteni. Kerül bele dijoni mustár, olívaolaj, friss citromlé, méz és fokhagymagerezd is.
A fokhagymát tisztítsuk meg.
Egy kis tálban keverjük össze a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet, a mézet, a sót és a borsot, illetve préseljük rá a fokhagymát is.
Tegyük be a hűtőbe kb. 10 percre, hogy az ízek összeérhessenek.
Tálaljuk friss salátára öntve, vagy sült húsok mellé, de akár még mártogatósnak is ideális.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu