
Kiadós majonézes csirkesaláta: tortillába is csomagolhatod
Sok zöldség, fűszeres csirkehús és majonéz alkotja a tartalmas salátát, ami másnap is ugyanolyan finom.
A látványos étel finom, egészséges, és diétába is beilleszthető. Talán unalmasnak tűnhet, mivel csak alapfűszereket ajánlunk a receptben, de ha úgy érzed, akkor bátran ízesítheted. A darabjaira szedett húst egybeforgathatod chilivel vagy valamilyen zöldfűszerrel. A receptben ajánlunk hozzá szószt is, de nem kötelező használni, ha azonban mégis így tennél, akkor a sima natúr joghurtot ízesítheted sóval, borssal, citromlével, fokhagymával vagy ami megfelel az ízlésednek.
Az, hogy salátalevélbe kerül a töltelék, szemet gyönyörködtető, persze máshogy is lehet tálalni. Ha kényelmesebbnek gondolod, akkor egy salátástálba aprítsd a hozzávalókat, és forgass egybe mindent.
A húst tegyük párolóedénybe, vagy tegyük bő, sós vízbe, és főzzük puhára.
Az elkészült húst villával tépjük darabjaira, sózzuk-borsozzuk, vagy késsel vágjuk fel tetszés szerint.
A salátaleveleket mossuk meg.
A hagymát, paprikát és a paradicsomot tisztítsuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.
Vegyünk egy salátalevelet, és pakoljunk bele a húsból és az előkészített zöldségekből (hagyma, paprika, paradicsom). Ha szeretnénk, locsoljuk meg joghurttal vagy más öntettel.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu